Kanada Başbakanı koronavirüs aşı planını açıkladı

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, her şeyin beklendiği gibi gitmesi durumunda 2021 yılının eylül ayına dek ülke nüfusunun yarısından fazlasının aşılanmış olacağını kaydetti.

DÜNYA 28.11.2020, 15:13 30.11.2020, 12:40
Kanada Başbakanı koronavirüs aşı planını açıkladı

Kanada Başbakanı Justin Trudea, koronavirüs pandemisiyle mücadele kapsamında yeni duyurular paylaştı.

Pandemiyle mücadele edebilmek için şimdiye dek 7 farklı ilaç firmasından 414 milyon doza kadar aşının temin elde edilme stratejisine vurgu yapan başbakan, bu dozun ülkede bulunan herkesi birkaç kez aşılamaya yetecek bir miktar olduğunu ve salgınla mücadele amacıyla farklı yaklaşımlardan ötürü Kanada'nın opsiyonlarını arttırmak istediğini kaydetti.

"Herkesin aklındaki soru: Güvenli olacak mı?"

Kanada'da bulunan insanların aşının güvenliğine dair endişelerinin olduğunu kaydeden Trudeau, "Zannediyorum hepimizin kafasındaki soru aşının güvenli olup olmayacağı. Ve tabi etkisi... Bilim insanlarımız şu anda çok büyük bir dikkatle bu konuyu inceliyorlar. Salgını atlatmak için doğru aşı hangisi olursa olsun, Kanadalılar bunların milyonlarca dozuna erişecek." dedi.

Ülkenin sağlık politikalarından sorumlu departman "Health Canada"nın yaptığı açıklamada ise aşı uygulamalarının başlaması öncesinde aşı adaylarının değerlendirileceği ve Amerika Birleşik Devletleri'yle Avrupa'da beklenen onayların alınması sonrası incelemelerin yılbaşı öncesinde gerçekleştirileceği bilgisi paylaşıldı.

(Kanada Başbakanı Justin Trudeau)

"2021 yılı eylül ayına kadar Kanadalıların yarısından fazlası için aşılama tamamlanacak"

Aşının Kanada'dan onay alması durumunda öncelikli olan grupların ocak ve mart ayları arasında aşılanmaya başlanacağı, 2021'in eylül ayına kadar ise Kanadalıların yarısından fazlasının aşılanmasının beklendiği kaydedildi. 

Başbakan Trudeau, "Kanada İkinci Dünya Savaşı'ndan bu zamana dek gördüğü en büyük seferberlik çabası" olarak ifade ettiği salgın sürecinin ülke tarihinin en büyük aşılaması olacağı ve bu aşının tedariği amacıyla da iyi bir ulaşım ağının kurulmaya başlandığını duyurdu.

Yorumlar (0)