Kalk ülen koltuğumdan!

Taraftarları tarafından cezaevinden çıkarılan eski Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov'a seslendi: İstifa et!

DÜNYA 09.10.2020, 14:38 11.10.2020, 12:30
Kalk ülen koltuğumdan!

Salı günü seçim protestoları esnasında cezaevine yerleşkesine baskın yapan taraftarları tarafından cezaevinden çıkarılan eski Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, Kızgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov'a "istifa et" çağrısında bulundu.

Salı günü illegal biçimde taraftarlarınca cezaevinden çıkarılan Almazbek Atambayev, kurucusu olduğu SDP (Sosyal Demokrat Partisi) Genel Merkezi'nde partililere hitap etti.

İktidarı döneminde hatalar yaptığını kabul eden Almazbek Atambayev, tüm bu hatalardan ötürü Kırgızistan halkından özür dilediğini belirtti ve Kırgızistan Cumhurbaşkanı Ceenbekov'a sert eleştirilerde bulundu.

Eski Cumhurbaşkanı Atambayev, halkın birlik, beraberlik ve bütünlüğünü korumak için Cumhurbaşkanı Ceenbekov'un istifasını isteyeceklerini ifade etti.

Almazbek Atambayev konuşmasını tamamladıktan sonra partililerle beraber Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te bulunan Ala-Too Meydanı etrafında toplanmak için yürüyüşe başladı.

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov ise göstericilerin bir araya gelmesine engel olmak için başkent Bişkek'te saat 20.00-08.00 arasında OHAL (olağanüstü hal) ilanında bulundu.

Kırgızistan'da 4 Ekim 2020 tarihinde gerçekleştirilen milletvekili seçimlerine ait sonuçları tanımadığını açıklayan muhalefet partilerin taraftarları, başta Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı binası ile Kırgızistan Parlamento binası olmak üzere bazı kurum binalarını işgal etmiş, eski Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev'in kaldığı cezaevini de basarak liderlerini kurtarmışlardı.

Yorumlar (0)