Kaliforniya’da orman yangınları durdurulamıyor

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Kaliforniya eyaletinde yaklaşık bir haftadır devam eden orman yangınları sebebiyle acil durum ilan edildi. Orman yangınlarının şiddetli rüzgâr sebebiyle söndürülemediği bildirildi.

DÜNYA 28.10.2019, 17:48
Kaliforniya’da orman yangınları durdurulamıyor

ABD’nin (Amerika Birleşik Devletleri) Kaliforniya eyaletinde orman yangınları sürüyor. Kaliforniya Valisi Gavin Newsom kontrol altına alınamayan ve söndürülemeyen orman yangınları sebebiyle eyalet çapında acil durum ilan etti.

Kuvvetli rüzgârlar sebebiyle yangının büyük bir alana yayıldığı, 175 bini Santa Rosa şehrinde olmak üzere toplam 200 bin kişinin evlerinden tahliye edildiği açıklandı. Binlerce kişinin konutlarından ayrılması üzerine şehrin cadde ve sokaklarında yoğun trafik oluştu.

Yangınlar, yeni yangınları meydana getiriyor

Kuvvetli rüzgârların elektrik hatlarına zarar vererek yeni yangınlara yol açabileceği uyarısı yapılıyor. Binlerce yangın yüzünden tehdit altında olan eyalette tarihin en büyük elektrik kesintisi hüküm sürüyor. Eyalette yaklaşık bir milyon insanın elektriksiz kaldığı bildirilirken elektrik şirketlerinin hasarlı kabloların yangınları arttırmasına engel olmak için çalışmalarına devam ediyor.

Sonoma bölgesinde geçtiğimiz Çarşamba günü başlayan "Kincade Yangını"nında yaklaşık 20 bin hektar arazi tamamen küllerle doldu. Orman yangınında 400 evde hasar oluştuğu ve kullanılamaz duruma geldiği ifade edildi.

Yorumlar (0)