Kaliforniya’da orman yangınları devam ediyor: Binlerce ev tehlike altında

Kaliforniya'da yüzlerce insanı bölgesinden eden yangınlar gün geçtikçe geniş bir kesime yayılıyor. Zamana karşı büyük bir mücadele veren itfaiye ekipleri, yangını kontrol altına alabilmek için seferber oldu.

DÜNYA 12.09.2022, 09:22
Kaliforniya’da orman yangınları devam ediyor: Binlerce ev tehlike altında

6 Eylül günü başlayan ABD’nin Kaliforniya eyaletindeki orman yangınları şu anda da etkisini göstermeyi sürdürüyor. Şiddetli rüzgarların da etkilediği yangınlar sebebiyle yerleşim bölgeleri büyük bir tehdit altında. Eyaletin güneyinde bulunan Riverside County alanında meydana gelen alevler 95 kilometrekarelik bir bölgeye yayılırken, takribi 20 bin ev yangın felaketi ile karşı karşıya.

İnsanlar tahliye ediliyor

Ülke çapında farklı alanlarda görülen yangınlar için bilgilendirme sağlayan itfaiye departmanı, “Yangınlar daha da artacak ve yayılacak” dedi. Alevlerin ulaşabileceği binlerce evden şu ana kadar 11 bini geçkin insan tahliye edildi.

Eyaletin Foresthill civarında görülen yangınları ise itfaiye ekipleri kontrol altına almaya çalışıyor. Bunun yanı sıra çok sayıda otomobilin yandığı da görüldü.

“Bunlara rağmen sadece 85 itfaiyeci var”

Bölge sakinlerinden olan Derick Jones, "Bizi bölgeden tahliye ettiler. Çok kaygılıyız. Geri gidebileceğimiz bir yerimizin olup olmadığını bilemiyoruz. Şu an yüzde 5 kadarının kontrol altına alındığı ifade ediliyor. Şehir merkezine ve Foresthill'den Sugarpine kadar yangının ulaştığını ve kasabamızı tamamıyla içerisine alacağını söylüyorlar. Bütün bu durumlara rağmen kasabamızı kurtarmak adına yalnızca 85 itfaiyeci mücadele veriyor." dedi.

Hava kirliliğine karşı uyarıldı

Sierra Nevada civarında meydana gelen yangın da hala kontrol altına alınamazken, yaklaşık 52 kilometrekare bölge kül haline geldi.

Diğer bir taraftan yetkililer, artan dumanlar sebebiyle yangının doğusunda bulunan 160 kilometre mesafedeki bölgede görülebilecek hava kirliliğine karşı insanlara uyarıda bulundu.

Elektrik için uyarı verildi

Eyalette kendisini hissettiren sıcak hava akışının güney bölgelerde etkisini azalttığını, diğer kesimlerde ise birkaç gün daha devam edeceği aktarıldı.

Edinilen bilgilere göre, saat 15.00 ve 22.00 arası için uyarıda bulunan elektrik şebekesi operatörleri, kesintilerin devam edebileceğini ifade etti.

Yorumlar (0)