Kaliforniya'da yağma başladı!

23 Ekim’de başlayan ve şiddetli rüzgar nedeniyle yayılan orman yangınları bir haftayı aşkın süredir ABD’nin Kaliforniya eyaletini kavurmaya devam ediyor.

DÜNYA 31.10.2019, 11:31 31.10.2019, 12:39
Kaliforniya'da yağma başladı!

Eğlence endüstrisinin bilinen isimlerinin yaşadığı eyalette ünlüler evlerini terk etmeye başlarken yağmalama haberleri de basına sızmaya başladı.



54 bin dönüme tekabül eden miktarda arazinin yandığı bölgede geçtiğimiz sabahın erken saatlerinde şiddetli rüzgarın yangını iyice arttırdığı belirtiliyor. Yangına takılan isim ise ise “Getty” olarak kaydedildi.

Los Angeles Belediye Başkanı Eric Garcetti’nin ifadesine göre büyük yangının başlama sebebi bir ağaç dalının elektrik tellerine düşmesi olarak kaydedildi. Garcetti, yangında itfaiye ekiplerinin bir hata yahut sorumluluğunun olmadığını ifade etti. 

LA Belediye Başkanı’nın yangının nasıl başladığına yönelik açıklaması, “Rüzgar ağaç dalını kırdı, kuvvetli rüzgarlar nedeniyle ağaç elektrik tellerine düştü”şeklinde. 

Kaliforniya'nın kuzeyini saran orman yangını Kincade'in büyüklüğünün neredeyse San Francisco’dan görülebilecek kadar arttığı belirtildi.

Bir haftadır süren yangın nedeniyle evlerini bırakmak zorunda kalıp sonra geri dönenler karşılaştıkları manzara karşısında şok geçirdi.

Mağdurlar evlerine döndüklerinde eşyalarının çoğunun olmadığını ve evlerinin yağmalandığını farketti. Kaliforniya yetkililerinin yaptığı açıklamalar tahliye edilen bölgelere izinsiz girmeye çalışan 3 kişinin gözaltına alındığı yönünde.

Yangının ne zaman biteceği sorularına cevap veren Kaliforniya Orman ve Yangından Korunma Sözcüsü Jonathan Cox, bu sürecin haftalar sürebilme ihtimali olduğunu söyleyerek cevap verdi.

Yorumlar (0)