Kaliforniya alevlere teslim oldu… Kırmızı alarma geçildi

ABD’nin Kaliforniya eyaletinde çıkan orman yangını, kısa sürede 4 bin 600 hektarlık alana zarar verdi. 3 bin kişiyi yerinden eden yangın ile ilgili konuşan Vali Gavin Newson, bölge genelinde kırmızı alarma geçildiğini açıkladı. 

DÜNYA 24.07.2022, 16:37 25.07.2022, 09:20
Kaliforniya alevlere teslim oldu… Kırmızı alarma geçildi

Los Angeles ve San Francisco’nun arasında bulunan Mariposa bölgesinde çıkan orman yangını, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Yangının büyümesi sonrası 3 binden fazla kişi tedbir amacıyla konutlarını terk etti. Yangın bölgesindeki çalışmaları yakından takip eden Gavin Newson, bugüne kadarki en büyük yangınlardan birine tanık olduklarını vurguladı. 

Yosemite Ulusal Parkı da risk altında

Yangındaki son durum ile ilgili Kaliforniya Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Eyalet Valisi Gavin Newson, altyapıya zarar veren ve bölgedeki evleri tehdit eden orman yangını sonrası acil durum ilan etti. Bölgede kırmızı alarma geçilirken, tedbir amacıyla 3 binden fazla vatandaşımız da konutlarından çıkarıldı” ifadelerine yer verildi. 4 bin 600 hektarlık alanda tahribat yaratan orman yangının Yosemite Ulusal Parkı’nı da tehdit ettiği bildirildi. 

Yorumlar (0)