Kahvenin memleketi Kolombiya’nın eşsiz doğası büyülüyor 

Yeşile doyuran güzelliği ve dağlık manzarası ile kahve diyarı Kolombiya Manizales, turistlerin ve yerli halkın uğrak noktalarından biri. Bölge, özellikle gezginler ve fotoğrafçılar için eşi bulunmaz manzaralar sunuyor. 

DÜNYA 06.10.2021, 13:21 06.10.2021, 16:56
Kahvenin memleketi Kolombiya’nın eşsiz doğası büyülüyor 

Tüketimi ve seveni günden güne artan kahvenin üretim merkezlerinden biri olan Kolombiya’nın dağlık Manizales bölgesi, manzarası ve yemyeşil doğası ile dikkatleri üzerine çekiyor. Yerli halk kadar turistlerin, gezginlerin ve fotoğrafçıların da uğrak mekanı olan bölgenin ekosistemi ve manzarası, eşsiz manzaralar sunuyor. 



Dağlık bölgenin sembolü yalnızca kahve değil 

Kahve üretiminde büyük pay sahibi olan Manizales’in Andes Dağları, Kolombiya’nın en yüksek bazilikasını bulunduruyor. Lady Rosary Bazilikası olarak da bilinen bu yapı, mimarisi ile büyük beğeni topluyor. 70 vitray penceresi ve 360 derecelik şehir manzarası bulunan katedral kulesi, turistlerin ilgi odağı oluyor. 



Bölgenin bir diğer sembolü de heykeltıraş Luis Guillermo Vallejo Vargas tarafından yapılan Sömürgeci Anıtı. 25 ton ağırlığında anıt, bozuk para ve anahtar toplama kampanyasında biriktirilen materyaller ile 1997-2002 seneleri arasında inşa edildi. 



Yorumlar (0)