Kahire’de 22 mumya, kortej eşliğinde müzeye taşındı!

Mısır’ın başkenti Kahire’de, ‘altın yolculuk’ olarak lanse edilen bir tören gerçekleşti. 18 kral ve 4 kraliçe toplamda 22 mumya, Kahire Mısır Müzesi'nden Fustat’ta bulunan Mısır Medeniyeti Ulusal Müzesi'ne nakledildi. Bir kortej düzenindeki törenle nakledilen mumyalar, antik Mısır dizaynlı araçlarla yola çıktı.

DÜNYA 04.04.2021, 13:56 05.04.2021, 10:54
Kahire’de 22 mumya, kortej eşliğinde müzeye taşındı!

Mısır, yine görkemli bir törenin ev sahibi oldu. Kahire Mısır Müzesi’nde bulunan 18 Kral ve 4 Kraliçe mumyası, yani toplamda 22 firavun mumyası, akşam saatlerinde Fustat kentinde bulunan Mısır Medeniyeti Ulusal Müzesi'ne nakledildi. Bu naklediliş için tören düzenleyen Mısır devleti, o anları kendi devlet televizyonlarında da canlı yayınladı. Mumyalar, antik mısır tarzında dekorlanmış olan arabalarla, yeni evlerine doğru yola çıktı.

Taşınma 40 dakika sürdü

Yaklaşık 40 dakika süren geçit töreni, 400 televizyon kanalı ve 200 kadar muhabir tarafından takip edildi. Törene ayrıca Mısır’ın yıldız isimleri Hüseyin Fehmi, Ahmed Hilmi ve Muna Zeki gibi isimler de katıldı. Görkemli bir törenle taşınan firavun mumyaları için, renkli bir kortej yapıldı.



Çevrimiçi yayınına da dünyanın pek çok noktasından kişinin ilgi gösterdiği tören, ‘Firavunların Altın Yolculuğu’ olarak adlandırıldı. Yaklaşık 5 kilometre boyunca taşınan mumyalar, şehrin güneyinde bulunan Mısır Medeniyeti Ulusal Müzesi'nde 18 Nisan tarihi itibariyle hazırlıkların tamamlanmasıyla beraber sergilenmeye başlayacak.

Gerçekleşen kortejin, Mısır tarihinde kralları bir araya toplayan ilk kortej olduğunu belirten Mısır Medeniyeti Ulusal Müzesi Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Ahmed Ganim, mumyaların 1871 ve 1898 yıllarında kentin güneyindeki bir bölgede keşfedildiğini hatırlattı. Kortejle taşınan kral ve kraliçeler arasında Hatshepsu, Ramses II, Seqenenre Taa II ve Ramses IX bulunuyor.

Yorumlar (0)