Kadirov, protestoculara ateş püskürdü: Sizi cepheye yollarım

Vladimir Putin’e yakınlığı ile bilinen Çeçenistan Özerk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ramazan Kadirov, ülkede kısmı seferberlik ilan edilmesini protesto edenlere seslenerek, kendilerini aileleriyle birlikte cepheye göndermekle tehdit etti. 

DÜNYA 25.09.2022, 09:54 26.09.2022, 09:57
Kadirov, protestoculara ateş püskürdü: Sizi cepheye yollarım

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından korgeneral rütbesi verilen Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramazan Kadirov, yaptığı son açıklama ile dikkatleri üzerine çekti. Rusya’da kısmi seferberlik ilan edilmesi sonrası, Çeçenistan da dahil olmak üzere ülkenin birçok noktasında protestolar başlamıştı. Bunun yanı sıra ülkeden kaçışlar hızlandı ve çoğu kişi uçak bileti dahi bulamaz hale geldi. 

“Protestocuları aileleri ile birlikte cepheye göndeririz”

Kısmi seferberlik ilanı sonrası sokağa dökülen protestoculara seslenen Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramazan Kadirov, kendilerini aileleriyle birlikte cepheye göndermekle tehdit etti. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Kadirov, “Protestocuları bir kez daha uyarmak istiyorum. Şu an önemli bir savaşın içindeyiz bu tür davranışlar kabul edilemez. Eğer bu eylemlere devam ederlerse protestocuları aileleri ile birlikte cepheye göndeririz” ifadelerini kullandı. 

“Vladimir Putin’in kararları sorgulanamaz”

Ardından Telegram kanalı üzerinden de bir açıklama paylaşan Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramazan Kadirov, “Vladimir Putin’in kararları sorgulanamaz. Tüm ülke vatandaşları alınan kararları kabullenmek ve buna saygı göstermek zorundadır. Bir kez daha herkesi bu tür protestolardan uzak durmaya çağırıyorum” dedi. 

Yorumlar (0)