Kadınlardan Trump'a yanıt: Azledilmeli!

ABD Başkanı Donald Trump'ın hedef aldığı Demokrat kadın vekiller, Trump'ın anayasayı açıkça ihlal ettiğini ve azledilmesi gerektiğini ileri sürdü.

DÜNYA 16.07.2019, 08:59
Kadınlardan Trump'a yanıt: Azledilmeli!

ABD Temsilciler Meclisinin Müslüman Demokrat kadın üyeleri Ilhan Omar, Rashida Tlaib, Alexandria Ocassia Cortez ve Ayanna Pressley ortak bir basın açıklamasında bulunarak, Trump'ın kendilerine yönelik ırkçı saldırılarına yanıt verdi.

ABD Başkanı'nın ırkçı söylemlerine maruz kalan kadın vekiller, Trump'ın Amerikan Anayasası'nı açıkça ihlal ettiğini ve azledilmesi gerektiğini savundu. 

"Beyaz ırkçıların ajandasını savunuyor"

Donald Trump'ın, "Geldikleri ülkelere geri dönsünler."  ifadesinin kabul edilemez olduğunu belirten Ilhan Omar, "Trump, açıkça beyaz ırkçıların ajandasını savunuyor ve bunlar açıkça ırkçı saldırılardır. Böyle bir başkan azledilmelidir." diye konuştu.

Ayanna Pressley ise Trump'ın, bu tarz söylemlerle dikkatleri ABD'nin asıl sorunlarından başka yönlere çektiğini ve bu 'kışkırtmaları' kabul etmeyeceklerini bildirdi.

"Başkan'ın kullandığı dil kabul edilemez"

Diğer bir yandan, Temsilciler Meclisinin Demokrat Başkanı Nancy Pelosi, Trump'a ilettiği bir mektupla Başkan'ın kullandığı dilin kesinlikle kabul edilemeyeceğine dikkat çekti. 

Pelosi, "Temsilciler Meclisi, Başkan'ın göçmenlerle ilgili bu şekilde bir dil kullanmasına izin vermeyecektir." ifadesini kullandı. 

Ne olmuştu?

ABD Başkanı Donald Trump, isim vermeden Kongre'nin kadın Demokrat üyelerini hedef alan açıklamalarda bulunmuştu.

Trump, bu kişilerin ülkelerine geri dönmeleri gerektiğini ileri sürmüştü.

Twitter hesabından konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Trump, "Hükümetleri tam bir felaket olan, dünyanın en kötü, en yozlaşmış ve beceriksiz ülkelerinden gelen Kongre'nin 'ilerici' Demokrat kadınlarını görmek çok ilginç. Şimdi yüksek sesle ve şiddetle dünyanın en büyük ve en güçlü ulusu olan ABD halkına, hükümetin nasıl yönetilmesi gerektiğini söylüyorlar. Neden tamamen felaket olan ve suça bulaşmış ülkelerine geri dönüp düzeltmeye yardımcı olmuyorlar? Sonra geri dönüp bize nasıl yaptıklarını göstersinler. O yerlerin yardımlarınıza ihtiyacı var. Nancy Pelosi de hızla ücretsiz seyahat ayarlamaları yapmaktan memnuniyet duyacaktır." ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar (0)