Kadın ve mültecilere özür, Trump'a yok!

Dalai Lama kadınlardan özür diledi. Tibet'in ruhani lideri 14. Dalai Lama, kadınlar ve mülteciler hakkındaki açıklamaları nedeniyle bir özür mesajı yayımladı.

DÜNYA 03.07.2019, 12:14
Kadın ve  mültecilere özür, Trump'a yok!

Hindistan basınında yer alan haberlere göre Tibet'in ruhani lideri 14. Dalai Lama, bir röportajında, reenkarnasyonunun bir kadın olup olamayacağına ilişkin soruya "Eğer olsaydı çok cazibeli olurdu." yanıtı sebebiyle kadınlardan özür diledi.

Konuya ilişkin özür mesajı yayımlayan Tibet'in ruhani lideri 14. Dalai Lama, ifadelerinin şakadan ibaret olduğunu, yanlış anlaşıldığını ve bu durumdan dolayı büyük üzüntü duyduğunu ifade etti.

"Bütün Avrupa Müslüman bir ülkeye mi dönüşsün?" demişti

Tibet'in ruhani lideri 14. Dalai Lama, aynı röportajında, "Bütün Avrupa Müslüman bir ülkeye mi dönüşsün? İmkansız veya bir Afrika ülkesine? Avrupa'yı Avrupalılar için koruyun." yorumunda bulunmuş ve Avrupa'daki mültecilerin ülkelerine geri dönmesi gerektiği görüşünü savunmuştu.

Hindistan'da 60 yılı aşkın mülteci olarak yaşayan Tibetlilerin ruhani lideri olan 14. Dalai Lama'nın mültecileri hedef alan bu çirkin açıklamaları da tüm dünyadan tepki gördü.

Tibet'in ruhani lideri 14. Dalai Lama, özür mesajında, bu sözleriyle ilgili ise "yorumlarının yanlış anlaşılabileceğini ve ülkelerinden ayrılan insanların geri dönmek istemeyebileceğini ya da geri dönebileceğini takdirle karşıladığını" belirtti.

Donald Trump için özür yok!

Aynı röportajında Tibet'in ruhani lideri 14. Dalai Lama, ABD (Amerika Birleşik Devletleri) Başkanı Donald Trump hakkında kullandığı "ahlaki ilke eksikliği var." ve "Karmaşık duygulara sahip." ifadelerine dair herhangi bir özür ifadesi kullanmadı.

Tibet'in dini lideri 14. Dalai Lama, geçen ay İngiliz yayın kuruluşu BBC'ye verdiği röportajın ardından dünyanın dört bir tarafından tepki çekmişti.

Nobel Barış Ödülü sahibi 84 yaşındaki Tibet'in dini lideri 14. Dalai Lama, 1960'tan bu yana Sürgündeki Tibet Hükümetinin merkezi olan Himachal Pradesh eyaletindeki Dhramshala bölgesinde hayatını sürdürüyor.

Yorumlar (0)