Kadın bakan, "özür dileyerek" istifa etti!

Beyrut Limanı'ndaki patlamanın ardından istifasını açıklayan Lübnan Enformasyon Bakanı Menal Abdussamed, Lübnanlıların beklentilerini karşılayamadıklarını belirterek özür diledi ve istifa etti.

DÜNYA 09.08.2020, 13:23
Kadın bakan, "özür dileyerek" istifa etti!

Beyrut Limanı'nda 158 kişinin yaşamını yitirmesine ve 6 binden fazla insanın yaralanmasına yol açan şiddetli patlama ile ilgili açıklama yapan Lübnan Enformasyon Bakanı Menal Abdussamed, Lübnanlıların beklentilerini karşılayamadıkları için özür dileğini belirterek görevinden istifa ettiğini bildirdi.

Televizyonda konuşan Lübnan Enformasyon Bakanı Menal Abdussamed, "Beklentilerini karşılayamadığımız Lübnanlılardan özür diliyorum." diyerek, kısa vadede değişim olmasının mümkün olmadığını, Beyrut Limanı'ndaki patlamadan sonra Lübnanlıların beklentilerini karşılayacak bir durum kalmadığını, bu yüzden hükümetteki görevine devam etmesinin bir anlamı olmadığını ve istifa kararı aldığını ifade etti.

5 milletvekili istifa etti

Diğer taraftan Lübnan'ın resmi haber ajansı NNA'nın son dakika olarak geçtiği haberde, milletvekili Nime Efram'ın da Beyrut'ta büyük yıkıma neden olan şiddetli patlamaya tepki olarak istifa ettiğini bildirdi.

Bu son istifa ile birlikte Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta bulunan ve başkentle aynı ismi paylaşan Beyrut Limanı'ndaki patlamanın ardından istifa eden milletvekili sayısı 5'e çıkmış oldu.

Beyrut Limanı'nda 4 Ağustos'ta, 2750 ton amonyum nitrat ile bazı patlayıcı maddelerin 6 yıldır tutulduğu 12 numaralı depoda önce yangın çıkmış ardından tüm Beyrut'u sarsan atom bombası şiddetini andıran patlama yaşanmıştı. 158 kişinin yaşamını yitirdiği patlamada 6 bini aşkın insan yaralanmış, onlarca insan enkazların altında kalmıştı.

Yorumlar (0)