Kaçırılan iş adamı cepteki uygulamadan bulundu

Kaçırılan iş adamı telefonundaki aplikasyonu noteri gösterince iş adamına zorla imza attırmak isteyen 3 kişi yakalandı.

DÜNYA 24.10.2019, 11:43
Kaçırılan iş adamı cepteki uygulamadan bulundu

Polonya polisi, kaçırılan iş adamını telefonunda yüklü olan aplikasyon (uygulama) sayesinde kurtardı. İş adamı, 3 kişi tarafından bazı evraklara imza attırılmaya zorlanırken noterde yakalandı.

Polonya'nın güneyinde yer alan Bedzin kasabasında polise, ailesi tarafından 34 yaşındaki iş adamının kayıp olduğu bilgisi verildi. Ailenin, iş adamının kaçırılmasından şüphelendiklerini belirtmesi üzerine polis, çevre il ve ilçelerdeki emniyet birimlerini de konuya ilişkin olarak bilgilendirmede bulundu. İlk olarak kayıp iş adamının aracını arayan polis herhangi bir sonuca ulaşamadı. İş adamının can güvenliğinin tehlikede olması sebebiyle polis ekipleri yoğun şekilde aramalarını sürdürürken kayıp iş adamının cep telefonunu da takibe aldı.

Zorla imza attırılırken polisler kurtardı

Önce telefondan sinyal alamayan polisler, kaçırılma olayının yaklaşık bir hafta sonrasında 34 yaşındaki ismi açıklanmayan iş adamının telefonundan sinyal geldiğini belirledi.

Cep telefonunda yüklü olan "telefonun lokalizasyonunu" bildiren aplikasyon sayesinde sinyallerin Katowice şehrindeki bir noter dairesinden geldiğini tespit eden polis ekipleri zaman kaybetmeden söz konusu adrese baskın yaptı. Kayıp iş adamı 2 milyon zloty'lik (yaklaşık 500 bin euro) evraka imza atmak üzereyken gerçekleşen baskınla iş adamı kurtarıldı. İş adamını söz konusu evraka imza atmaya zorlayan 3 kişi ise yakalanarak gözaltına alındı. Yaşları 32 ile 66 arasında değişen şüphelilerin, aralarındaki iş anlaşmazlığı sebebiyle iş adamını kaçırdıkları öğrenildi.

Geceyi nezarette geçiren şüpheliler Jaworzno Savcılığı tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, iş adamına yaklaşmalarına yasak konuldu. Konuya ilişkin soruşturma sürerken şüphelilerin önümüzdeki süreçte 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle hakim karşısına çıkması öngörülüyor.

Yorumlar (0)