Kaçak eski patronun avukatı konuştu

Japonya'da yargılandığı esnada Lübnan'a kaçan Renault-Nissan'ın eski patronu Carlos Ghosn'un avukatı konuyla ilgili açıklamalar yaptı.

DÜNYA 04.01.2020, 17:41
Kaçak eski patronun avukatı konuştu

Ghosn'un avukatlarından Junichiro Hironaka müvekkilinin kaçmasını ilk olarak "ihanet" olarak değerlendirdiğini, daha sonra ise bu davranışı Japon yargı sisteminin aşırı katı olması nedeniyle anlayışla karşıladığını dile getirdi.

Renault-Nissan'ın eski patronu 130 gün tutuklu kalmasının ardından şartlı tahliye edilmişti ve ev hapsinde yolsuzluktan yargılanmayı bekliyordu.

Sorumlu firma görevini yapmadı

Ghosn'un gözetiminden sorumlu olan özel güvenlik firmasının görevini bir süredir yerine getirmediği iddia edildi.

Reuters'ın konuya yakın konumda olan üç kaynağa dayandırdığı haberde Nissan tarafından anlaşılan özel güvenlik firması 29 Aralık'tan bu yana iş insanını ve görüştüğü kişileri kontrol etmediği söylendi.

Ghosn'un eski avukatları ise insan haklarını aykırı olan bu kontrollerin durdurulmasını istediklerini ve Ghosn'un da şirket hakkında şikâyette bulunmayı düşündüğünü kaydetti.

"Sistemi terk ettim"

Önceki salı günü ilk kez konuşan eski CEO, "İnsan haklarının yok sayıldığı, suçun yaygın olduğu ve tek taraflı Japon yargı sisteminin suçluluk karinesinin üzerinde sayıldığı sistemi terk ettim." şeklinde bir açıklama yapmıştı.

Yorumlar (0)