Kaçak bindiği uçakta cansız bedeni bulundu

Nijerya'dan Hollanda'ya giden bir yolcu uçağında ceset bulundu.

DÜNYA 21.04.2021, 09:21 21.04.2021, 13:47
Kaçak bindiği uçakta cansız bedeni bulundu

Yolcu uçağı Hollanda’ya iniş yaptıktan sonra bakım kontrolleri sırasında uçağın iniş takımları arasında bir ceset olduğu fark edildi.

Donarak ölmüş olabileceği düşünülüyor

Yolcu uçağının iniş takımlarında bulunan cesede ilişkin soruşturma başlatılırken tıp uzmanları, göre cesedi bulunan kişinin donmak suretiyle can vermiş olabileceğini düşünüyor: Ayrıca cesedi bulunan kişinin kaçak bir yolcu olduğu kalkış iniş sırasında sarsıntıdan, uçuş sırasında soğuktan ya da oksijensizlikten ölmüş olabileceği ileri sürülüyor

Cesedin ortaya çıkmasının ardından Hollanda Kraliyet Askeri Polisi bir açıklamada bulundu. Açıklamada, Nijerya'nın Lagos kentinden havalanan yolcu uçağının Hollanda'nın başkenti Amsterdam'a indikten sonra iniş takımlarında, kimliği henüz tespit edilemeyen bir kişiye ait cansız cesedin bulunduğu bildirildi.

Schipol Havalimanı'na inen Hollanda Kraliyet Hava yolu şirketine ait uçakta bulunan cesetle ilgili soruşturma başlatıldığı da kaydedildi.

Daha önce de aynı durum yaşanmıştı

16 Şubat’ta da yine bir kişi saklandığı uçakta kaçak yollarla seyahat etmiş ve hayatta kalmayı başarmıştı.

Kenya Airways'a ait yolcu uçağının iniş takımlarına saklanarak seyahat eden bir Kenyalı, uçağın Maastricht Aachen Havalimanı'na inmesiyle fark edilmiş ve canlı olarak yakayı ele vermişti. Ancak geçirdiği hipotermi sebebiyle hemen hastaneye götürülmüştü.
 

Yorumlar (0)