Kabil’deki bombalı saldırının hazin sonucu: 50 ölü 

Afganistan Kabil’de iftar saatinde bir okul önünde düzenlenen bombalı saldırıda ölenlerin sayısı 50’ye yükseldi. Ölenlerin çoğunun öğrenci olduğu belirlendi. 

DÜNYA 09.05.2021, 10:44 10.05.2021, 11:40
Kabil’deki bombalı saldırının hazin sonucu: 50 ölü 

Afganistan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Aryen, Kabil’deki okul önünde gerçekleştirilen saldırı hakkında son gelişmeleri açıkladı. Sözcü Tarık Aryen, saldırının tam olarak Daşt-i Barçi bölgesindeki Seyid-ü Şüheda Okulu önünde, iftar saatinde gerçekleştirildiğini belirtti.



50 ölü, 100’den fazla yaralı

Hem okulun çıkış saati olmasından hem de iftar saati olmasından dolayı pek çok öğrencinin yakalandığı bombalı saldırıda, ölenlerin çoğunun öğrenciler olduğu aktarıldı. Ölenler arasında çoğunlukla kız öğrencilerin bulunduğu ve yaralanan kişilerin de 100’den fazla olduğu ifade edildi.



3 bomba patlatıldı

Tarık Aryen, saldırı sırasında 3 farklı bomba patlatıldığını söyledi. İlk bomba, okul önüne park etmiş bir araç içine yerleştirilmiş iken diğer 2 bomba da okul yakınlarında 2 farklı bölgeye yerleştirilmiş durumdaydı. 



Taliban’ın sorumlu tutulduğu saldırıda Sözcü Aryen, okulların savaş dokunulmazlığı bulunduğunu ve Taliban’ın “yine” savaş suçu işlediğini belirtti. Bunun üzerine Taliban, saldırı ile ilgilerinin bulunmadığını ve bu saldırıyı yapanları kınadıklarını açıkladı.



ABD askerleri çekilirken saldırılar arttı

Afganistan hükümeti, 1 Mayıs 2021 tarihinden bu yana saldırıların arttığını belirtiyor. Bu tarih ise ABD ve NATO askerlerinin ülkeden çekilmeye başladığı tarih olarak biliniyor. 

Yorumlar (0)