Kabil'de hayat normale dönüyor

Afganistan'da ABD kuvvetlerinin ülkeden ayrılması ve Taliban'ın kontrolü ele geçirmesinden bu yana başkent Kabil'deki Hamid Karzai Havaalanı iç hatlardan ilk yolcu uçağı Mezarı Şerif'e havalanırken, döviz bürolarının yer aldığı Şehzade Sarayı ile özel üniversiteler de faaliyetlere başladı.

DÜNYA 04.09.2021, 19:34 05.09.2021, 17:45
Kabil'de hayat normale dönüyor

Yetkililer tarafından aktarılan bilgiye göre, özel bir firmaya ait yolcu uçağı, 31 yolcusuyla bugün öğleden sonra yerel saatle 15.00 sularında başkentteki Hamid Karzai Havaalanı'ndan Mezarı Şerif'e uçtu.

Gün içinde bir iç hat uçuşunun da Herat'a gerçekleştirileceği öğrenilirken, bugün itibarıyla iç hatlarda uçuşların rutin bir şekilde süreceği dile getirildi.

Başkentin döviz çarşısı Şehzade, faaliyetine yeniden başladı

Ayrıca, Taliban'ın Kabil'i ele geçirdiği 15 Ağustos tarihinden beri kapalı vaziyette olan Kabil Şehzade Sarayı'nın da faaliyetine başladığı öğrenildi.

Ülkedeki döviz kurunun belirlendiği 'ayaklı borsa' olarak da adlandırılan Şehzade Sarayı'nın açılmasıyla birlikte 1 dolar 87 Afganiden 84'e düştü.

Çok sayıda döviz bürosunun yer aldığı Şehzade, kentin Mandevi bölgesinde bulunuyor.

Özel üniversiteler açıldı

Diğer yandan, başkentteki özel üniversitelerin de kapılarını açtıkları öğrenildi. Az sayıda öğrencinin sınıflara gittiği belirtilirken, devlet üniversitelerinin ise an itibarıyla açılmadığı kaydedildi.

Taliban yetkilileri üniversitelerin 7 Eylül tarihinde faaliyete başlayacağını açıklamıştı.









Yorumlar (0)