Johnson'un "Avrupa Görev Gücü" belli oldu!

Brexit sonrası AB'yle yeni bir ticaret anlaşmas için masaya oturacak Birleşik Krallık'ta görüşmeleri sürdürecek "Avrupa Görev Gücü"nün detayları belli oldu.

DÜNYA 27.01.2020, 17:32
Johnson'un "Avrupa Görev Gücü" belli oldu!

Birleşik Krallık Cuma günü yerel saatle 23.00'da Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılacak. Ayrılık sonrası dönüşüm sürecine giren iki taraf, Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson'un ısrarla tekrar ettiği üzere 2020 sonuna kadar kapsamlı bir anlaşma için yeniden masaya oturmak zorunda kalacak.

Başbakanlık Sözcülüğü tarafından yapılan açıklamaya göre Başbakan Johnson tarafından belirlenen 40 kişilik "Avrupa Görev Gücü"nün detayları belli oldu. Johnson tarafından Brexit görüşmelerinin başına atanan David Frost, bu ekibin de başına atanarak takımını yönlendirecek. Frost, büyük ihtimalle AB Başmüzakerecisi Michel Barnier'le doğrudan müzakere edecek.


Johnson'un başmüzakerecisi Frost

Frost'un ekibinde ülkenin maliye ve dışişleri bakanlığından yetkililer ve özel politika alanlarından görevliler olacak. Hükümetin 2016'da kurduğu Brexit departmanı ise Cuma günü dağıtılacak. Dışişleri Bakanlığı'nın diplomatik temasları üstleneceği pazarlık sürecinde Johnson'un kabinesi çekilme anlaşmasını yürürlüğe sokacak ve ülkeyi yeni bir anlaşma için hazırlamaya çalışacak.

Yorumlar (0)