Johnson Trump'ın önerisini reddetti

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, ABD Başkanı Donald Trump'a minnettar olduğunu söyleyerek ittifak önerisini geri çevirdi.

DÜNYA 02.11.2019, 10:13
Johnson Trump'ın önerisini reddetti

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, ABD Başkanı Donald Trump'ın aşırı sağcı Nigel Farage ile ittifak önerisini geri çevirdi. 

Başbakan Boris Johnson, BBC'ye yaptığı açıklamada Trump'ın önerisine yönelik, tüm tavsiyeler için her zaman müteşekkir olduğunu söyleyerek ittifak yapmanın ne kadar zor olduğunu anlattı.

 

Trump'ın açıklamalarının ardından İngiltere'deki Brexit Partisi'nin aşırı sağcı lideri Farage'ın da ittifak teklif ettiği hatırlatılan Johnson, "Bu, Muhafazakar Parti hükûmetinden başka bir partiye oy vermek, basitçe Jeremy Corbyn'i (İşçi Partisi lideri) iktidara getirmekle eşdeğerdir. Bu konuda çok açık olmak istiyorum." şeklinde konuştu.

Trump'ın tavsiyesi

ABD Başkanı Donald Trump, Farage'ın LBC Radyo'da sunduğu programda yaptığı açıklamada, aşırı sağcı siyasetçiye Johnson ile beraber çalışma tavsiyesinde bulunarak, "Harika olabilecek bir şeyler yapacak bir noktaya geleceğinizi biliyorum. Eğer bir araya gelirseniz bu durdurulamaz bir güç olur." mesajını vermişti.

Trump ayrıca, İşçi Partisi liderinin İngiltere için kötü bir tercih olduğunu söylemiş, ABD Başkanının bu açıklamaları, Corbyn tarafından "seçime müdahale" olarak nitelendirilmişti.

Farage'ın teklifi

Farage dün Johnson'a Brexit anlaşmasından vazgeçmesi şartıyla ittifak teklif etmiş ve kabul etmesi için de adayların kesinleşeceği 14 Kasım'a kadar süre tanımıştı. Aşırı sağcı siyasetçi, Johnson'ın ittifakı kabul etmemesi durumunda ise İngiltere, İskoçya ve Galler'de her bir kontenjan için aday çıkaracakları tehdidinde bulunmuştu. 

Erken seçim

İngiltere'de hükûmet, parlamentonun Brexit meselesinde anlaşamaması üzerine erken seçime gitmek istemişti. Ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin de desteğiyle 12 Aralık'ta erken seçim kararı alınmıştı.

Yorumlar (0)