"Johnson, kadın gazeteciyi masanın altından sıkıştırmadı"

İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın, 20 yıl önce editörken katıldığı yemekte bir kadın gazeteciyi masa altında sıkıştırdığı iddiasına ilişkin açıklama geldi.

DÜNYA 30.09.2019, 16:32 30.09.2019, 17:00
"Johnson, kadın gazeteciyi masanın altından sıkıştırmadı"

İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın ofisi tarafından yapılan açıklamada, Sunday Times gazetesinde bulunan taciz iddiasının gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Gazeteci Charlotte Edwardes, olayın 1999 yılında Johnson'ın Spectator dergisinin editörü olduğu sırada derginin ofisinde yaşandığını ileri sürmüştü.

"Benim hafızam onunkinden daha iyi"

Gazete için bir yazı kaleme alan Edwardes, yemekte Johnson'ın sağında oturduğunu ve epeyce şarap içildiğini belirterek, "Masanın altında Johnson'ın elini baldırımda hissettim, sıkıştırdı." ifadesini kullanmıştı.

Yemekten sonra Johnson’ın solunda oturan başka bir kadına durumu anlattığını da kaydeden Edwardes, "Aman tanrım, aynısını bana da yaptı." yanıtını aldığını da belirtmişti.

Başbakanlıktan yalanlama gelmesinin ardından geri adım atmayan Edwardes, "Başbakan, bu olayı hatırlamıyorsa belli ki benim hafızam onunkinden daha iyi." dedi.

Yalanlama siyasetçileri tatmin etmedi

Diğer yandan yalanlama, İngiliz siyasetçileri de tatmin etmedi.

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, "Charlotte'ı iyi tanıyorum ve sözlerine güveniyorum." ifadesini kullandı. 

Kadınlar ve Eşitlik Sekreteri Dawn Butler, "Şok edici ancak üzücü bir şekilde çok bilindik bir olay." değerlendirmesinde bulundu. Butler, "Güçlü erkekler, kadınları taciz etmeye hakları olduğunu mu düşünüyor? Boris Johnson’ın cevaplaması gereken ciddi sorular var." diye konuştu. 

Çalışma ve Emeklilik Bakanlığı görevinden istifa eden Amber Rudd, Edwardes'e desteğini bildirdi.

Yorumlar (0)