Johnson & Johnson’ın bebek pudrası sebebiyle aldığı ceza onandı 

Johnson & Johnson markasının bebek pudrasında asbest ürününün yer aldığı ve bunun kadınlarda yumurtalık kanserine sebep olduğu yönünde açılan davada şirket, 2,1 milyon dolarlık ceza ödeyecek. 

DÜNYA 02.06.2021, 11:58 03.06.2021, 08:58
Johnson & Johnson’ın bebek pudrası sebebiyle aldığı ceza onandı 

ABD merkezli ilaç ve bebek malzemesi üreticisi Johnson & Johnson markasının ürettiği bebek pudrasında kansere sebep olan “asbest” maddesi bulunmuştu. Bunun üzerine şirketin tüm pudralarının satışı durdurulmuş ve şirkete dava açılmıştı.

Johnson & Johnson markasının 2,1 milyon dolarlık ceza ödemesine hükmedilmiş fakat markanın avukatları, temyize gitmişti. Bugün ise temyizden sonuç çıktı. Markanın ceza ödemesi onaylandı. 

Temyiz mahkemesi, iddiaları araştırmadı

Temyiz mahkemesi jürisi, 2018 senesinde Johnson & Johnson pudrasının 20 kadında yumurtalık kanserine sebep olduğu yönünde gelen raporlara karşı olan tüm marka itirazlarını reddederek değerlendirmeleri araştırmadı.



Jüri üyelerinden Rex Burlison isimli yargıç, markanın, “özellikle kınanacak davranışlar” sergilediği ve “asbest maddesinin varlığını bildiği halde güvenirlik hakkında yalan beyanlarda bulunduğu” gerekçesi ile 2,1 milyon dolarlık cezayı onadı. 

Covid-19 aşısı da bulunuyor

Aynı markanın Covid-19 aşısı da üretmesi ve bunu dünya genelinde pek çok ülkeye satması da akıllarda soru işareti oluşturmuş durumda.  

Yorumlar (0)