Johnson: İkinci dalganın geldiğini görüyoruz

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, ülkede son günlerde artan yeni tip koronavirüs vakalarına dikkat çekerek  “Ülkede salgının ikinci dalgasının geldiğini görüyoruz." dedi.

DÜNYA 18.09.2020, 23:31 Hanife
Johnson: İkinci dalganın geldiğini görüyoruz

Sky News'e açıklamalarda bulunan Başbakan Johnson,  salgındaki vaka artışlarına işaret ederek, hükümete vaka sayısını düşürmeleri konusunda işleri sıkı tutması için uyarıda bulundu.

Ulusal çapta ikinci bir karantina istemediklerini belirten Johnson, “Ülkede salgının ikinci dalgasının geldiğini görüyoruz. Salgın yayıldıkça elbette daha fazla önlem almamız gerekecek." dedi.

Sağlık Bakanı Matt Hancock’ta Sky News'e konuşarak koronavürüs pandemisi ile mücadele de ulusal karantinanın "en son hat" olduğunu belirtti.

Ciddi bir sorunla karşı karşıya olduklarını belirten Hancock, “Vaka sayısının arttığını kabul etmeliyiz ve harekete geçmeliyiz. Özellikle diğer ülkelere baktığımızda, bunun amansız bir şekilde daha fazla hastaneye yatışa ve ne yazık ki daha fazla ölüme yol açtığını biliyoruz." İfadelerine yer verdi.

Son 133 günün en yüksek vaka sayısı 

Diğer yandan, son 24 saatte 4 bin 322 yeni tip koronavirüs vakasının tespit edilmesiyle İngiltere'de son 133 günde görülen en yüksek günlük vaka sayısı oldu. Böylece toplam vaka sayısı 385 bin 936'ya çıktı.

İngiltere Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ülkede salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 27 artarak 41 bin 732'ye yükseldi.  

Koronavürüs salgını nedeniyle Avrupa'da en fazla ölümün görüldüğü İngiltere'de vaka sayısı ağustos ayından itibaren yükselişe geçmesi ile 14 Eylül'den itibaren 6'dan fazla kişinin bir araya gelmesi yasaklanmıştı.
 

Yorumlar (0)