Johnson hakkında flaş iddia: Yatağı günler öncesinden hazırdı!

10 gün önce yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalandığını duyuran İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın yoğun bakıma kaldırılması İngiliz gazetelerinde de geniş yer buldu. Guardian gazetesi, pazar günü hastaneye kaldırıldığı bildirilen Johnson için hastanede perşembe gününden bir yatak hazırlandığını kaydetti.

DÜNYA 07.04.2020, 09:27 07.04.2020, 09:30
Johnson hakkında flaş iddia: Yatağı günler öncesinden hazırdı!

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın yoğun bakıma kaldırılması basında büyük yankı uyandırdı. Telegraph, Times, Sun ve Metro gazeteleri "Başbakan yoğun bakımda" başlığını atarken, Financial Times ve Guardian gazeteleri "Semptomları kötüleşen Johnson yoğun bakıma kaldırıldı" ifadelerini kullandı. 

"Kendisini görevine adaması iyileşmesini güçleştiriyor"

Telegraph gazetesinin başyazısına "Başbakana acil şifa diliyoruz" başlığı atıldı. Telegraph, İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın hastaneye kaldırılmasının yeni tip koronavirüsün (Covid-19) ne kadar büyük bir risk oluşturduğunu gösterdiğini kaydetti. Johnson'ın kendisini görevine adamasının iyileşmesini güçleştirdiğini vurgulayan Telegraph, artık ulusun dualarının onunla olacağını ifade etti. 

"Johnson'ın bilinci kapalı değil"

BBC Türkçe'nin küresel sağlık güvenliği editörü Paul Nuki, İngiltere Başbakanı Boris Johnson'a oksijen verilmesinin daha muhtemel olduğunu, en azından başlangıçta solunum cihazına bağlanmadığını kaydetti. Nuki, solunum cihazına bağlanan kişilerin birçoğunun bilincinin kapatıldığını ancak Jonhson'ın en azından bilindiği kadarıyla bilincinin kapalı olmadığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Yoğun bakımın koronavirüs için bir tedavi yöntemi olmadığını vurgulamamız gerekir. Bu hastalığın bir ilacı olmadığı için yoğun bakım yalnızca bir 'destekleyici tedavi' işlevi görüyor. Ciddi vakalarda virüs ciğerlere saldırıyor ve zatürreye yol açıyor. Bu hem doktorların hem de hastaların hiç beklemediği bir hızla ilerleyebiliyor. Başbakana bakan doktorların buna karşı bir önlem almayı düşünmüş olmaması imkânsız. Belki de bu nedenle yoğun bakıma bir önlem olarak kaldırıldı."

"Hastanede yatağı daha önce hazırlanmıştı"

Guardian gazetesi, İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın yoğun bakıma kaldırılma sürecinin perde arkasına ilişkin bir haber yayınladı. 

Gazete, pazar günü hastaneye kaldırıldığı duyurulan Johnson için hastanede perşembe gününden bir yatak hazırlandığını belirtti. Johnson'ın sağlığının kötüleştiği günlerde durumunun iyi olduğuna ilişkin açıklamalarda bulunulması bazı Muhafazakâr Parti milletvekillerini ilerleyen dönemlerde yapılacak açıklamalara olan güvenin azalabileceği konusunda kaygılandırdı. 

"Johnson sık sık egzersiz yapıyor ve tenis oynuyordu"

Times gazetesi, İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın durumu kamuoyuna duyurmadan kısa süre önce bakanların konuya ilişkin bilgilendirildiğini kaydetti. Times'a konuşan bir bakan, "Gerçekten şok edici bir andı" değerlendirmesinde bulundu. 

Times, Johnson'ın hastalık öncesinde sağlığının iyi durumda olduğunu, düzenli olarak tenis oynadığını ve Başbakanlık Konutu'nda karantinada olduğu süreçte sık sık pilates, yoga ve aerobik egzersizleri yaptığını kaydetti. Gazeteye göre, Johnson'ın Ulusal Sağlık Sistemi'ndeki solunum cihazlarının sayısını artırmayı hedeflediğini aktardı. İngiltere'de 8 bin solunum cihazı bulunuyor ancak bu sayının kısa süre içinde artırılması amaçlanıyor. 

Diğer yandan, Johnson hastanede olduğu süreçte kendisine Dışişleri Bakanı Dominic Raab'ın vekâlet edeceği düşünülüyor.

Yorumlar (0)