Johnson "güvercin" tarafına geçti, "Karantinaya devam" dedi!

İngiltere'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisinde hayatını kaybedenlerin sayısı 16 bin 500'ü aşarken, ülkede karantinanın ne zaman kaldırılması gerektiğine yönelik tartışmalar devam ediyor. İngiliz hükümeti, karantina önlemleri hususunda "şahin" ve "güvercinler" olarak ikiye ayrıldı. Koronavirüse yakalanmadan önce "şahin" kanatta bulunan Başbakan Boris Johnson, artık "güvercin" tarafında yer alıyor. Johnson, karantinanın bir süre daha sürmesini istiyor.

DÜNYA 21.04.2020, 13:11 21.04.2020, 13:18
Johnson "güvercin" tarafına geçti, "Karantinaya devam" dedi!

İngiltere'de Muhafazakâr Parti içerisinde bulunan bir kaynak, yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı alınan tedbirler hususunda hükümet içerisinde tartışma yaşandığını ileri sürdü. Yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalanmadan önce "sürü bağışıklığı" stratejisinden yana olan Başbakan Boris Johnson'ın, artık karantina koşullarının sıkı bir şekilde uygulanmasını desteklediği ifade edildi. 

Hükümette karantina önlemleri hususunda Bakanlar Kurulu'nda iki kanadın yer aldığı belirtiliyor. Johnson, önlemlerin sıkı bir şekilde sürmesini isteyerek "güvercin" kanadında yer alıyor. Maliye Bakanı Rishi Sunak ise önlemlerin ekonomiye zarar vereceğini kaydederek, ülkede bir an önce normalleşme adımlarının atılması gerektiğini söylüyor.

Karantina önlemlerinin yumuşatılmasını isteyerek "şahin" kanadında bulunan Maliye Bakanı Rishi Sunak, Ticaret Bakanı Liz Truss ve Kabine Bakanı Michael Gove ön plana çıkıyor. "Güvercin" kanadında ise Başbakan Boris Johnson ile Sağlık Bakanı Matt Hancock yer alıyor.

Eğitim Bakanı Gavin Williamson, Dışişleri Bakanı Dominic Rabb ile İş, Enerji ve Sanayi Stratejisi Bakanı Alok Sharma ise karantina önlemleri için orta yol bulunmasını istiyor. 

Muhafazakâr Parti milletvekillerinden biri, yeni tip koronavirüs (Covid-199 sebebiyle yoğun bakımda kalan ve oksijen verilen Başbakan Johnson'ın fikirlerinde büyük değişiklik yaşandığını kaydetti. Önceden "sürü bağışıklığı" stratejisini destekleyen Johnson'ın artık karantina önlemlerinin sürmesinden yana tavır koyduğunu bildirdi. 

Söz konusu milletvekili, "Başbakan Boris Johnson'ın durduğu yer biraz tuhaf. Halen biraz korktuğunu düşünüyorum. Hastalığı ve doktorların kendisine yaptığı uyarılar onu fazlasıyla etkiledi. Hastalığı halen kafasında yaşıyor olması onu çekimser kıldı." ifadelerini kullandı. 

"Güvercin" kanatta bulunan Sağlık Bakanı Matt Hancock, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in ikinci bir yeni tip koronavirüs (Covid-19) dalgasının vuracağına yönelik kaygısını hatırlattı. Hancock, önlemlerin bir süre daha sürmesini ve adım adım yumuşamanın gelmesini savunuyor.

İngiltere'de son durum ne?

İngiltere'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle şu ana kadar 16 bin 509 kişi yaşamını yitirdi. Tespit edilen vaka sayısı ise 124 bin 743 oldu. 

Yorumlar (0)