Johnson geri adım attı: 65 bin emekli sağlık çalışanına çağrı!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) mücadelede ilk olarak "sürü bağışıklığı" yöntemine başvuran fakat vakaların artması nedeniyle vazgeçmek zorunda kalan İngiltere, 65 bin emekli doktor ve hemşireyi görev başına çağırdı. 

DÜNYA 20.03.2020, 13:13
Johnson geri adım attı: 65 bin emekli sağlık çalışanına çağrı!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele yöntemi çok fazla tepki çeken İngiltere'de, 65 bin emekli doktor ile hemşire görev başına çağrıldı. 

İngiliz hükümeti, ayrıca son sınıfta olan tıp ve hemşirelik öğrencilerine de görev verilebileceğini duyurdu.  

Ulusal Sağlık İdaresi (NHS), "Size ihtiyacımız var" sloganı ile söz konusu çağrıyı destekledi. 

"Deneyimlerini ve uzmanlıklarını bizimle paylaşmalarını rica ediyorum"

Başhemşire Ruth May, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bunu tek başımıza yapamayız, bu nedenle tüm eski hemşirelerden bu salgın süresince deneyimlerini ve uzmanlıklarını bizimle paylaşmalarını ısrarla rica ediyorum, çünkü hayatları kurtarmaya yardım edebileceğinizden hiçbir şüphem yok." ifadelerini kullandı. 

Acil olmayan ameliyatlar erteleniyor

Diğer yandan, boş yatak sayısını artırabilmek için acil olmayan ameliyatlar sağlık servisi tarafından erteleniyor ve evde bakımı yapılabilecek hastalar da taburcu ediliyor. 

Sürü bağışıklığını amaçlamışlardı

İspanya, İtalya, Fransa ve Almanya gibi ülkeler Avrupa’da sert tecrit uygulamalarını hayata geçirirken, İngiltere ise zayıf tedbirlerle koronavirüsün bulaşmasını sağlayarak toplumda "sürü bağışıklığını" amaçlamıştı.

Baskılama yöntemine geçildi

Söz konusu yöntem büyük tepki çekerken, 250 bin kişinin hayatını kaybedebileceği yönündeki rapor üzerine hükümet geri adım atmıştı. 

"Yatıştırma" yönteminden "baskılama" yöntemine geçen İngiltere, ilk olarak okulları kapatmıştı.

Ülkede şu ana kadar 137 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybederken, vaka sayısı 2 bin 716’ya çıktı. 

Yorumlar (0)