Johnson'dan 'posta kutusu' özrü!

Peçe takan kadınları "posta kutusu" ve "banka soyguncularına" benzeten İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, "incinme ve kırgınlıklar" için özür diledi.

DÜNYA 27.11.2019, 18:57
Johnson'dan 'posta kutusu' özrü!

Johnson, Cornwall kentindeki Goonhilly Uydu Yer İstasyonu'nu ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada, "Açıkçası, Muhafazakar Parti'de  antisemitizm, İslamofobi ya da ne varsa sıfır tolerans gösteriyoruz." diye konuştu.

"Tüm incinme ve kırgınlar için özür diliyoruz"

Parti içinde İslamofobi, antisemitizm ve her türlü ön yargı veya ayrımcılıkla ilgili Noel'den önce bağımsız bir soruşturma yapacaklarını belirten Johnson, partisindeki İslamofobiden dolayı özür dileyip dilemediğinin sorulması üzerine de "Elbette ve neden olunan tüm incinme ve kırgınlar için özür diliyoruz." ifadelerini kullandı.

Johnson'ın açıklamaları, Britanya Müslüman Konseyi'nin (MCB) Muhafazakar Parti'yi İslamofobiye hoşgörüyle yaklaşmakla suçlamasından sonra geldi. 

Müslümanların İslamofobi tehdidiyle karşı karşıya kaldığı belirtilen açıklamada, "Bu, özellikle İslamofobiye inkar, ret ve hileyle yaklaşan Muhafazakar Partide akut bir meseledir. Muhafazakar Partinin İslamofobiye hoşgörülü yaklaştığı, toplumda artmasına izin verdiği ve bu tür bir ırkçılığın kökünü kazımak için gerekli önlemleri alamadığı birçok Müslüman tarafından çok açık bir şekilde görülmektedir." denilmişti.

Peçe takan kadınları "posta kutusuna" benzetmişti

Johnson, peçe takan kadınları "posta kutusu" ve "banka soyguncularına" benzetmişti. Parti daha önce de birçok İslam karşıtlığıyla suçlanmıştı.

Yorumlar (0)