Johnson'dan ekonomik yardım itirafı: Yetersiz!

Hanelere sunulan ekonomik yardımların yetersiz kaldığını söyleyen İngiltere Başbakanı Boris Johnson, ilâve destek paketi ile ilgili kendisinden sonra gelecek başbakanı işaret etti. Kalan görev süresi boyunca bu konuda adım atamayacağını kaydeden Johnson, "Sonraki başbakanın, ek destek paketi için kaynağa sahip olmasını istiyoruz. Bunun için çalışıyoruz. Ekim ayında her aile enerji destek paketinden faydalanmış olacak." değerlendirmesinde bulundu.

DÜNYA 12.08.2022, 20:13 13.08.2022, 01:05 Hakan Öksüz
Johnson'dan ekonomik yardım itirafı: Yetersiz!

Tepkiler üzerine Muhafazakar Parti liderliğinden istifa eden İngiltere Başbakanı Boris Johnson, yeni bir kişi seçilene kadar başbakanlık görevini yürüteceğini söylemişti. Görevi bırakmasına kısa bir süre kalan ülkede artan hayat pahalılığı nedeniyle üzgün olduğunu belirten Johnson, sunmayı planladıkları ekonomik desteğin yetersiz kaldığı itirafında bulundu. Vatandaşların yaşadığı zor durumu anladığını kaydeden Johnson, "Bana istediğinizi diyebilirsiniz, haklısınız." dedi.

"Sonraki başbakanın kaynaklara sahip olması için uğraşıyoruz"

Hayat pahalılığı sorunun çözümü için kamuya sunulacak desteğin yeterli olmayacağının farkında olduğunu kaydeden Johnson, "Benden sonra göreve gelecek başbakanın, finansal destek konusunda önemli kararlar alması gerekiyor. Bizden sonra gelecek kişinin, söz konusu ekonomik desteği artıracağından emin olmak istiyoruz. Bunun mümkün olması için çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Ek destek paketiyle ilgili bir adım atamam"

Görev süresinin dolmasına az bir süre kaldığını hatırlatan Boris Johnson, "Ek destek paketiyle ilgili bir adım atamam. Görevimiz, başbakanlık görevini üstlenecek kişinin bu yardım için gerekli nakde sahip olmasını sağlamaktır. Söz konusu yardımın bir kısmı verilmedi, geriye bazı aileler kaldı. Bazı kişiler, hükümet tarafından ayrılan yardımı almayı kabul etmedi. Sonbahar aylarında yaklaşık sekiz milyon ailenin her birine 326 sterlin verilecek." diye konuştu. 

Yorumlar (0)