Johnson'dan 'Bayraktar TB2' övgüsü

İngiltere Başbakan Johnson, "Türkiye'nin Ukrayna'ya yaptığı en önemli katkılardan biri de bence (Bayraktar) TB2'lerdir." ifadelerini kullandı.

DÜNYA 25.03.2022, 01:36 25.03.2022, 12:41
Johnson'dan 'Bayraktar TB2' övgüsü

Boris Johnson, "Türkiye'nin Ukrayna'ya yaptığı en önemli katkılardan biri de bence (Bayraktar) TB2'lerdir." ifadelerini kullandı.

"Türkiye'nin en önemli katkısı TB2'ler"

Johnson, G7 ve NATO toplantılarının akabinde basın toplantısı düzenledi.

İngiltere Başbakanı, bir gazetecinin, "Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşme yaptınız. İngiltere ve Türkiye, Ukrayna'nın çok yakın dostları. Bize Ukrayna'ya çok daha fazla silah sağlayabileceğinizi ifade ettiniz fakat hava savunmasından söz etmediniz. Silahlar nelerdir? Ukrayna için hangi silahlar gerekli?" soruları üzerine şu cevabı verdi:

"Türkiye'nin an itibarıyla Ukrayna'ya destek hususunda yaptığı en önemli katkılardan biri de bence çok değerli olduğunu düşündüğüm TB2'lerdir. Bizim sağladığımız şey ise eminim sizler de görmüşsünüzdür, hava savunmamız ve Ukrayna ordusunun onları ne şekilde kullanacaklarını anlamalarına yardımcı olmamızdır. Bence bu tümüyle mantıklı fakat gerçekten ifade ettiklerimin ötesine geçmem gerektiği kanaatinde değilim."

Yorumlar (0)