Johnson, Brexit işinin içinden çıkamıyor!

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Avrupa Birliği'nin Brexit anlaşma teklifini tekrar görüşmeye açmayacağını söyledi.

DÜNYA 22.10.2019, 17:16
Johnson, Brexit işinin içinden çıkamıyor!

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Brexit konusunda iki cephede de zor durumda. Johnson, Avam Kamarası'nda yaptığı konuşmada Avrupa Birliği'nin (AB) İngiltere'yle anlaştığı teklifi değiştirmeyeceğini duyurdu.

Johnson ve hükümeti, Perşembe günü bitimine kadar teklifi geçirmeyi istiyor; ancak bazı parlamenterler teklifteki bazı maddeleri değiştirme niyetinde.

İngiliz Parlamentosu'nun alt kabinesi olan Avam Kamarası'nda konuşan Johnson, "Avrupalı dostlarımız oldukça net: onlarla yaptığımız anlaşma, önünüzdeki yasa teklifinde ve bu kamaraya düşen karar, ya bu teklifi onaylamak ya da sonuçsuz olacağı belli olan bir yeni teklifi hazırlamaya çalışmak" ifadelerini kullandı.

İngiltere Başbakanı, Brexit anlaşmasını onaylamanın tek alternatifinin, Brexit sürecini tamamen ortadan kaldırmak olduğunu, bu yüzden Avam Kamarası'nın her üyesinin gece gündüz çalışarak teklifi yasalaştırması gerektiğini söyledi.

Johnson'a ilk tepki ana muhalefetten

Ana Muhalefet partisi olan İşçi Partisi'nin lideri Jeremy Corbyn ise, Johnson'un açıklamalarından hemen sonra önlerine getirilen teklifi ve Johnson'un Avam Kamarası için planladığı tartışma ve oylama takvimini reddedeceğini açıkladı.

"Benim görüşüm, bu yasa teklifini reddetmek yönünde" diyen Corbyn, "Önerim, hem teklifi hem de tartışma programını reddetmek olacaktır" şeklinde konuşarak Başbakan Johnson'un zaten oldukça fazla olan yükünü iyice ağırlaştırdı.

Yorumlar (0)