Johnson'a ret üstüne ret!

Avrupa Birliği, İngiltere’nin hafta sonu görüşme talebini reddetti.

DÜNYA 05.10.2019, 11:50 05.10.2019, 12:34
Johnson'a ret üstüne ret!

Sky News’a göre Başbakan Boris Johnson’un talebi, Avrupa Birliği (AB) tarafından reddedildi. Avrupa Komisyonu’na göre Johnson’un yeni Brexit planı ayrılık anlaşmasını sonuçlandırmak için herhangi bir temel hazırlamıyor.

Komisyon Sözcüsü Natasha Bertaud, Johnson’un İrlanda sınırında katı sınır oluşmasını engellemek için önerilen tedbir maddelerini (backstop) bu hafta sonu görüşme ve değiştirme talebinin kabul edilmediğini söyledi. Bertaud, İngiltere’ye Pazartesi günü tekliflerini tekrar detaylıca anlatma fırsatı verileceğini de belirtti.

Times Gazetesi ise temasa geçtiği AB diplomatının “Hafta sonu görüşmeye otursaydık resmî bir pazarlık toplantısı yaptığımız sanılacaktı ancak İngiltere’nin getirdiği teklif böyle bir resmî toplantıya sebep olacak kadar iyi değil” dedi.

Johnson, uzun süredir ülkesinin 31 Ekim’de AB’den ayrılacağını söylüyor ancak hükümeti yakın zamanda 19 Ekim’e kadar bir anlaşma sağlanamazsa AB’ye uzatma talebi mektubu yollanacağını da doğruladı.

Başbakan, bu ikilem hakkında herhangi bir açıklamada bulunmadı. Rakipleri ise Johnson’un uzatma talep mektubunu yollamamak için hukukî bir açık kolladığı veya AB’yi bu talebi reddetmeye zorlayacağı görüşünde.

Yorumlar (0)