Johnson'a koronavirüs cezası: Özür dilerim!

2020 yılının Haziran ayında doğum günü partisine katılan İngiltere Başbakanı Boris Johnson, koronavirüs kurallarını ihlâl ettiği gerekçesiyle para cezasına çarptırıldı. Johnson, istifa sorularına da yanıt verdi.

DÜNYA 12.04.2022, 21:27 Hakan Öksüz
Johnson'a koronavirüs cezası: Özür dilerim!

Koronavirüs kurallarını ihlâl eden İngiltere Başbakanı Boris Johnson, ülkede eleştirilerin odağına yerleşti. Ülkede karantina uygulandığı dönemde Başbakanlık'ta partiler düzenleyen Johnson, İngiliz polisi tarafından yakın merceğe alınmıştı. 2020 yılının Haziran ayında doğum günü partisine katılan Boris Johnson ve eşi Carrie Johnson ile beraber 30 kişinin daha para cezasına çarptırıldığı bildirildi.

"Tam bir özür diliyorum"

Cezaları ödediğini söyleyen Boris Johnson, İngiltere halkından özür dilediğini söyledi. İngiltere halkında "tam bir özür dilediğini" söyleyen Johnson, kendisinin bizzat koyduğu kurallara uymadığı için pişman olduğunu belirtti. Bu nedenle kendisine yöneltilen öfkeyi anladığını dile getiren Johnson, söz konusu partilere katılırken yasakları ihlâl ettiğinin aklına gelmediğini söyledi.

"İstifa etmeyeceğim"

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, kendisine yöneltilen eleştirilerden sonra istifa edip etmeyeceğine ilişkin soruyu yanıtladı. İstifa etmeyeceğini belirten Johnson, ülkedeki problemleri çözüme kavuşturmak istediğini dile getirdi. Başbakanlıktan yapılan açıklamada Maliye Bakanı Rishi Sunak'a da para cezası verildiği kaydedildi.

Ed Davey: "Güven oylaması yapılsın"

İşçi Partisi lideri Keir Starmer, "Başbakan, İngiliz halkına defalarca yalan söyledi. Yasaları çiğnedi. Rishi Sunak da buna dâhil. İstifa etmeleri gerekir." dedi. İskoçya Bölgesel Hükümeti Başbakanı Nicola Sturgeon, Keir Starmer'ın bu açıklamalarına atıldığını söyledi. Liberal Demokrat Parti lideri Ed Davey ise, "Parlamento toplanmalı ve Boris Johnson hakkında güven oylaması yapılmalı." dedi.

Yorumlar (0)