Johnson'a Brexit tepkisi: Ne istiyorsun?

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk, İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ı hedef alarak, "Anlaşma istemiyorsun, erteleme istemiyorsun, Brexit'i iptal etmek istemiyorsun, bu süreci nereye götürmek istiyorsun?" dedi.

DÜNYA 08.10.2019, 15:32
Johnson'a Brexit tepkisi: Ne istiyorsun?

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk, Twitter'dan paylaştığı mesajında, İngiltere Başbakanı Boris Johnson'a tepki gösterdi.

Tusk, "Burada mesele aptal bir suç atma oyununu kimin kazanacağı değil. Asıl mesele, Avrupa ve İngiltere'nin geleceğiyle vatandaşlarımızın güvenliği ve çıkarları..." ifadelerini kullandı.

Paylaşımında Johnson'ı etiketleyen Tusk, "Anlaşma istemiyorsun, erteleme istemiyorsun, Brexit'i iptal etmek istemiyorsun, bu süreci nereye götürmek istiyorsun?" diye sordu.

Brexit süreci

İngiltere, 2016 yılındaki referandumda yüzde 48'e karşı yüzde 52 oyla Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılma kararı almıştı.

Fakat eski Başbakan Theresa May'in AB ile vardığı anlaşma, 3 defa oylanmasına karşın parlamentoda kabul görmemişti. Brexit, muhtemel bir anlaşmasız ayrılığı önlemek amacıyla önce 22 Mayıs'a daha sonra da 31 Ekim'e ertelenmişti.

İngiliz Parlamentosu, anlaşmasız ayrılığı engellemek için İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ı AB'den yeni bir erteleme istemeye mecbur bırakan yasayı kabul etmişti. Şu ana kadar bu yasaya uyacağına dair bir açıklamada bulunmayan Johnson, anlaşmasız da olsa 31 Ekim gününde Brexit'i gerçekleştireceğini ifade ediyor.

Yorumlar (0)