Joe Biden zafer konuşmasını yaptı

ABD tarihinin en yüksek oyunu alarak başkan olan Joe Biden, Delaware eyaletinde yaptığı zafer konuşmasında, bölen değil, birleştiren bir ABD başkanı olacağına söz verdi.

DÜNYA 08.11.2020, 09:23
Joe Biden zafer konuşmasını yaptı

Amerika Birleşik Devletleri'nde 3 Kasım'da posta yoluyla oylama usulü gerçekleştirilen 59. Başkanlık Seçimini, 5 günlük aranın ardından Cumhuriyetçilerin adayı ABD Başkanı Donald Trump'ın rakibi Demokratların adayı Joe Biden kazandı.

kamala harris

Amerika Birleşik Devletleri'nin yeni başkanı Joe Biden, Delaware eyaletinde zafer konuşmasını yaptı. Joe Biden'dan önce, Başkan Yardımcısı seçilen Kamala Harris halka hitap etti.

kamala harris

Joe Biden'ın zafer konuşması

Amerika Birleşik Devletleri halkının 74 milyon oy ile kendisine net bir zafer verdiğini belirten Joe Biden, bölen değil, birleştiren bir Amerikan Başkanı olacağını söyledi.

joe biden zafer konuşması

Dünyanın yeniden ABD'ye saygı duyması için çalışacağını savunan Joe Biden, Kamala Harris'e atfen "bir kadın, bir siyah ve bir göçmen" olan yardımcıyla çalışacağını ve bunun Amerikan tarihinde ilk olduğunu ifade etti.

joe biden zafer konuşması

Kendisinin de birkaz kez yenildiğini, bu yüzden Donald Trump'ı ve onun başkan olması için oy verenleri anladığını vurgulayan Joe Biden, "Artık sert söylemleri bir kenara koymanın zamanı geldi. Şimdilik lütfen birbirimize bir kez şans verelim. Rakiplerimiz düşmanımız değil. Düşman muamelesi yapmayıp birbirimize bakalım ve birlikte ilerleyelim. Birbirimizi şeytanlaştırmayı terk edelim." diye konuştu.

joe biden zafer konuşması

İlk işinin salgını yok etmek olduğunu kaydeden Joe Biden, Covid-19 ile mücadelede bir aksiyon planını devreye sokacaklarını açıkladı.

joe biden zafer konuşması

ABD'nin çok büyük bir dönüm noktasında bulunduğunu ve umutsuzluğu yenebileceklerini dile getiren Joe Biden, Amerika Birleşik Devletleri'nin en iyi yönünün "dünyayı yönlendirecek olması" olduğunu savunarak, sadece gücüyle değil, davranışlarıyla da örnek olacaklarını; daha adil, saygı duyulan bir Amerika'ya inandığını ifade etti.

joe biden zafer konuşması

joe biden zafer konuşması

Yorumlar (0)