Joe Biden: Ukrayna'nın açığını kapatmalıyız!

Dünyanın en büyük buğday üreticisinin Ukrayna olduğunu söyleyen ABD Başkanı Joe Biden, "20 milyon ton tahılı Rusya yüzünden dünyaya satamıyorlar. Ukrayna'nın tarım ihracatı açığını giderebiliriz." dedi.

DÜNYA 11.05.2022, 22:20 12.05.2022, 15:52 Hakan Öksüz
Joe Biden: Ukrayna'nın açığını kapatmalıyız!

Rusya'nın işgalindeki Ukrayna'ya verdikleri desteği sürdüreceklerini her fırsatta yineleyen ABD Başkanı Joe Biden, bu kez Ukrayna'nın tarım ihracatına ilişkin konuştu. Illionois eyaletinde bulunan bir çiftliğe giden Biden, ülke içi tarım üretiminin ne kadar önemli olduğunu vurguladı.

"Enflasyonun makul seviyelere çekilmesi için çalışıyoruz"

Rusya ile savaşan Ukrayna'ya destek vermek zorunda olduklarını kaydeden Biden, "Vatandaşlarımızın enflasyonla mücadelede ne kadar zorlandığının farkındayız. Enflasyonun makul seviyelere çekilmesi için çalışıyoruz. Ukrayna savaşı, küresel tedarik zincirini bozdu. Bu da gıda tedarikinin sekteye uğraması anlamına geliyor." dedi.

"20 milyon ton tahılı Rusya yüzünden satamıyorlar"

Ülke içinde yüksek enflasyon ile mücadele ederken bir taraftan da Ukrayna'ya yardım edebileceklerini kaydeden Biden, "Ukrayna'nın tarım ihracatı açığını giderebiliriz. Dünyanın en büyük buğday üreticisi Ukrayna. 20 milyon ton tahılı Rusya yüzünden dünyaya satamıyorlar. Bunun ihtiyaç sahibi ülkelere ulaştığını düşünsenize." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)