Joe Biden: Koronavirüsün kalıcı olacağını düşünmüyorum

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, koronavirüsün kalıcı olmadığını fakat çevreye ve dünyaya kalıcı etkilerinin olduğunu ifade etti.

DÜNYA 07.01.2022, 23:30 08.01.2022, 00:37
Joe Biden: Koronavirüsün kalıcı olacağını düşünmüyorum

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, Colorado’ya yapacağı ziyaret için Washington DC’den ayrılmadan önce gazetecilere açıklamalar yaptı.

“Koronavirüsün kalıcı olacağını düşünmüyorum”

Bir gazetecinin sorduğu “Koronavirüs kalıcı olacak mı?” sorusunun ardından Biden, “Hayır, koronavirüsün kalıcı olduğunu düşünmüyorum. Fakat, koronavirüsün ortaya çıkardığı çevre ve dünya kalıcı. Şu anda mücadelesini verdiğimiz şekliyle koronavirüsün kalıcı olacağını düşünmüyorum. Yeni normal bu şekilde olmamalı.” şeklinde konuştu.

“1 sene önce olduğumuzdan farklı bir noktadayız”

Biden, koronavirüse karşı ellerinde artık birçok araç olduğunun altını çizerek, “Kimi sorunlar var olsa da şu anda 1 sene önce olduğumuz noktadan çok farklı bir konumdayız.” dedi.

Biden, koronavirüse karşı ellerinde artık birçok araç bulunduğunun altını çizerek, “Kimi sorunlar bulunsa da şu anda 1 sene öncesinden çok farklı bir yerdeyiz.” dedi.

Şimdiye dek ülkede test eksikliği sorunuyla mücadele ettiklerini ifade eden Biden, “Şimdiye dek aylık 300 milyon test gerçekleştirdik, bu da günde 11 milyona karşılık geliyor. Bunun yanında 500 milyon test kitinin de siparişini verdik. Bu virüsü artık kontrol altına alabiliriz.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)