Joe Biden'ın evinin önünde dikkat çeken hareketlilik...

ABD’de sayımı devam eden başkanlık seçimlerinde Demokratların başkan adayı olan Joe Biden’ın Delaware eyaletinde bulunan evinin olduğu bölgedeki hava sahasına güvenlik amaçlı kısıtlamalar getirildi.

DÜNYA 06.11.2020, 18:42 06.11.2020, 19:00
Joe Biden'ın evinin önünde dikkat çeken hareketlilik...

ABD’de oy sayımı devam eden başkanlık yarışında, Demokratların başkan adayı Joe Biden, Beyaz Saray’a biraz daha yaklaştı. Biden'ın Delaware eyaletine bağlı Wilmington kentindeki evinin bulunduğu bölgedeki hava sahasına güvenlik amaçlı kısıtlamalar getirildi. Söz konusu bölge 'ulusal savunma hava sahası' olarak ilan edildi.

11 Kasım'a kadar güvenlik sağlanacak

Federal Havacılık İdaresi tarafından gerçekleştirilen açıklamada, söz konusu güvenlik kısıtlamasının başkanlık seçimlerinin sonrasında geçtiğimiz çarşamba günü uygulamaya konulduğu belirtildi. İdare tarafından pilotlara yapılan çevrimiçi (online) bildirimde, yaklaşık 2 kilometre yarıçapındaki bölgede 11 Kasım’a kadar güvenlik kısıtlamalarının etkin olduğu bildirildi.

Hava sahası kısıtlaması

ABD medyasında yer bulan haberlere göre, Biden’ın başkanlık seçiminde galibiyet alması durumunda zafer konuşmasını yapmasının beklendiği Chase Center'ın bulunduğu bölgede de geçici olarak hava sahasının kısıtlandığı iddia edildi.

Biden yarışı önde götürüyor

Diğer yandan Biden kritik öneme sahip Nevada, Arizona, Georgia ve Pennsylvania’da seçim yarışında bir hayli öne geçmiş görünüyor.

Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump ise an itibarıyla yalnızca Kuzey Carolina’da önde bulunuyor. Seçim yarışında şu anda Biden 253 delegeye, Trump ise 213 delegeye sahip. 

Yorumlar (0)