Joe Biden'dan sert sözler

Joe Biden, Donald Trump'ın kendisiyle yasal süreçler dahilinde yarışamayacağını bildiği için birçok farklı yöntem denediğini fakat yine de Trump'ı mağlup edeceklerini söyledi. 

DÜNYA 03.10.2019, 12:08
Joe Biden'dan sert sözler

Eski ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, dün daha agresif bir tavır takınarak Başkan Donald Trump'a “gücünü kötüye kullandığı” ve kendisi ile ailesini “lekelediği” için saldırarak muhtemelen kendisinin rakip olacağı genel seçimlerden önce ciddi mesajlar verdi.

Joe Biden, Nevada eyaletinin en büyük şehirlerinden olan Reno'da yaptığı konuşmada “Trump'a, kirli işlerini yürütenlere ve saldırılarını fonlayan çıkar gruplarına söylüyorum, hiçbir yere gitmiyorum.” dedi. Demokrat Başkan aday adayı Joe Biden, “Beni yok edemeyeceksin. Ailemi de mahvedemeyeceksin.” ifadelerini kullandı.

"Tarihteki her kabadayı gibi..."

Biden, “tarihteki her kabadayı gibi, (Trump) korkuyor, gelecek Kasım ayında onu ne kadar kötü mağlup edeceğimden korkuyor.” diyerek kendinden emin mesajlar verdi.

Biden, “Trump'ın bana karşı rakip olmak istediğini sanmıyorum.” diyerek "yaptığı şeylerin rakibini seçmeye çalışmaktan başka bir anlama geldiğini düşünmüyorum" ifadelerini kullandı. Biden, "Donald Trump'ın Demokrat adayı seçmesine izin vermeyeceğiz." diye de ekledi.

Ne olmuştu?

Başkan Donald Trump'a yönelik azil soruşturmasını başlatan hamle Trump'ın Ukrayna lideri Zelenskiy'den Biden ve Biden'ın oğluna dair yolsuzluk araştırması yapmasını istemesinin Beyaz Saray'daki bir "köstebek" tarafından iddia edilmesiydi. Temsilciler Meclisi'nden de azil soruşturması başlatılmasından sonra Trump'ın sarf ettiği sözler ve takındığı agresif tavra yanıt olarak Biden'ın da söyledikleri gerginliğin iyiden iyiye artmasına sebep olmaya devam edecek gibi görünüyor.

Biden, bir muhbirin Donald Trump'ın Ukrayna Cumhurbaşkanı'ndan Joe Biden ve oğlu Hunter Biden'ı “incelemesini” rica eden konuşma yaptığını öğrendikten sonra Trump'ı “umutsuz ve savunmacı” olarak niteleyerek Trump'ın iç savaş için “korkunç bir uyarı” olduğunu söylemişti.

Yorumlar (0)