Jill Biden: Eşim, Putin ile görüşmeye hazır

ABD Başkanı Biden'ın eşi Jill Biden, Joe Biden’ın Rus lider Vladimir Putin ile görüşmeye fazlasıyla hazır olduğunu açıkladı.

DÜNYA 11.06.2021, 10:04 12.06.2021, 17:47
Jill Biden: Eşim, Putin ile görüşmeye hazır

ABD Başkanı Joe Biden, ilk yurt dışı gezilerine başlarken, bu çerçevede ilk görüşmesini bugün İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile gerçekleştirdi.

Eşleriyle birlikte görüştüler

İngiltere ve ABD liderleri eşleriyle birlikte bugün bir görüşme gerçekleştirdi. First Lady Jill Biden, İngiltere Başbakanı Johnson'un eşi Carrie Symonds ile görüştükten sonra gazetecilerle bir sohbet gerçekleştirdi. 

Bu sohbette First Lady Jill Biden’a, Başkan Biden’ın, Rusya lideri Vladimir Putin ile görüşüp görüşemeyeceği sorusu soruldu.

“Görüşmeye son derece hazır”

Eşi Joe Biden’ın, ilk yurt dışı ziyaretine iyi bir şekilde hazırlandığını belirten Jill Biden,  "Ben çok iyi hazırlandığını düşünüyorum. Günlerce, haftalarca okumalar yaptı. Bugüne kadar çok çalıştı ve son derece hazır. Tabii ki burada bulunacak liderlerin çoğunu iyi tanıyor. Joe dış politikayı çok seviyor. Bu onun kalesi" sözlerini kullandı.

Biden - Putin görüşmesi Cenevre’de

Dün başkanlık dönemindeki ilk yurt dışı gezisine çıkan Joe Biden, bu gezi çerçevesinde, G7 Zirvesi'ne, Brüksel'de NATO liderleri ve Avrupa Birliği temsilcilerinin gerçekleştireceği görüşmelere katılacak ve ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cenevre'de ikili görüşme gerçekleştirecek.

Yorumlar (0)