Jeff Bezos, Amazon’daki CEO’luk görevinden emekli oluyor 

2021’in ilk günlerinde, yıl içinde Amazon CEO’luğu görevinden emekli olacağını belirten Jeff Bezos, bugün görevini resmen bırakıyor. Boş kalan koltuğu, Amazon Web Services şirketinin CEO’su Andy Jassy dolduracak. 

DÜNYA 05.07.2021, 17:59 06.07.2021, 12:55
Jeff Bezos, Amazon’daki CEO’luk görevinden emekli oluyor 

Dünyaca ünlü e-ticaret sitesi, Washington merkezli Amazon’un kurucusu ve CEO’su olan Jeff Bezos, 2021’in ilk günlerinde CEO’luk görevinden emekli olacağını duyurmuştu. 5 Temmuz 1994 tarihinde kurduğu şirketten, tam 27 sene sonra yani bugün, işinden ayrıldığını resmen ilan edecek. Ünlü milyarder, koltuğunu, Amazon Web Services şirketinin CEO’su Andy Jassy’e bırakacak. Bezos, CEO’luktan emekli olmasına karşın yönetim kurulu üyeliğini devam ettirecek. 



Hayır işlerine ve uzaya yönelecek 

Bezos, bundan sonraki dönemde boş kalmayacağını, kurduğu uzay şirketi Blue Origin’e, uzay ve hayır işlerine yöneleceğini açıkladı. Hatta öyle ki ünlü milyarder, 20 Temmuz’da uzaya çıkmayı planlıyor. Blue Origin’in uzaya turist götürmek amacıyla ocak ayında test ettiği uzay mekiği ve New Shepard roketini bu ay içlerinde Jeff Bezos’un da bulunduğu bir grup, uzaya gitmek için kullanacak. Yolcular arasında 82 yaşındaki havacılık pilotu Wally Funk ve Mark Bezos da yer alacak. 

Yorumlar (0)