Japonya’nın güneyinde denizaltı yanardağının patlamasıyla yeni bir ada ortaya çıktı 

Japonya açıklarında, İwoto Adaları yakınında bulunan bir denizaltı yanardağı patladı. Patlamanın ardından ise 1 kilometre çapında yeni bir ada ortaya çıktı.  

DÜNYA 23.08.2021, 09:53 24.08.2021, 09:50
Japonya’nın güneyinde denizaltı yanardağının patlamasıyla yeni bir ada ortaya çıktı 

Japonya Meteoroloji Ajansı tarafından aktarılan habere göre geçen hafta Pasifik Okyanusu’nun Japonya açıkları kısmındaki İwoto Adaları’nın 50 kilometre kadar güneyinde bir patlama gerçekleşti. Meteoroloji Ajansı tarafından “denizaltı yanardağının patlaması” şeklinde açıklanan durum sonrasında daha önce çok nadir görülmüş bir olay gerçekleşti.  

Ulusal Sahil Güvenlik kaynaklarından alınan habere göre patlama sonrasındaki bir hafta içinde İwoto Adaları’na yakın bir bölgede “C” harfi şeklinde yeni bir ada ortaya çıktı. Denizin üzerinde duran adanın çapı, 1 kilometre olarak ölçüldü. 



Volkanik hareketlilik devam ediyor 

Japonya Meteoroloji Ajansı, bölgedeki volkanik hareketlerin bir süre daha süreceğini bildirdi ve vatandaşları da kül bulutu ile dumana hazırlıklı olmaları konusunda uyardı. Volkanik yapısı ile bilinen İwoto bölgesi, başkent Tokyo’nun 1200 kilometre güneyinde yer alıyor. 

Yorumlar (0)