Japonya’dan Türkiye’yi de ilgilendiren yeni aşı uygulaması

Japonya hükümeti, Kovid-19'la mücadele kapsamında tam aşılanmış olan kişilere "aşı pasaportu" verme kararı aldı. Bu uygulamanın, başta Türkiye olmak üzere birçok ülkeyle karantina koşullarını kolaylaştıracağı öne sürüldü.

DÜNYA 27.07.2021, 08:35 27.07.2021, 08:37
Japonya’dan Türkiye’yi de ilgilendiren yeni aşı uygulaması

Japonya, Kovid-19’a karşı tam aşılanmış kişilere, "aşı pasaportu" adı altında sertifikaları vermek için başvuruları kabul etmeye başladı.

Uluslararası seyahati kolaylaştıracak

Uluslararası seyahat koşullarını kolaylaştırmak hedefiyle Kovid-19 aşılarını tam bir şekilde yaptırmış kişilere verilecek "aşı pasaportu"na ilişkin başvuru süreci başlatıldı.

Yerel idarelerin ücretsiz ibraz ettiği ve isim, pasaport numarası, aşılama tarihi bilgilerinin yer aldığı sertifikalar, Kovid-19'a karşı kişinin, tam anlamıyla aşılandığına yönelik resmi bir kayıt hükmünde olacak.

Bireysel ya da posta yoluyla müracaat kabul edilen süreçte kişinin, aşı pasaportuna ilişkin başvuru formunu, pasaportunu ve aşılama bilgilerini sunması gerekecek.

Türkiye ile karantina şartlarını kolaylaştıracak

Söz konusu sertifikanın 21 Temmuz’dan itibaren Türkiye, Polonya, Bulgaristan, Avusturya ve İtalya’da Kovid-19'a karşı karantina koşullarını kolaylaştıracağı ifade edildi.

Japonya hükümetinin, sertifikaların daha çok ülkede kabul görmesine ilişkin girişimlerini artırdığı ifade edildi.

Yorumlar (0)