Japonya’dan BAE’ye “petrol” talebi

Japonya, yükselen petrol fiyatları karşısında BAE’ye çağrıda bulunarak petrol tedarikini artırmasını talep etti. Çevrim içi olarak kaydedilen görüşmeye, Japonya Dışişleri Bakanı’nın “petrol fiyatları konusundaki endişesi” damga vurdu.

DÜNYA 21.03.2022, 12:47
Japonya’dan BAE’ye “petrol” talebi

Japonya Dışişleri Bakanı Hayaşi Yoşimasa, resmi ziyaret kapsamında Abu Dabi’de bulunuyor. Burada görüşmelerini gerek yüz yüze gerekse çevrim içi olarak gerçekleştiren Yoşimasa, BAE Sanayi ve İleti Teknoloji Bakanı Sultan bin Ahmed Al Jaber ile çevrim içi görüşme kaydetti. 

“Petrol tedarikini artırın” çağrısı

Görüşmede ham petrol fiyatları hakkındaki endişelerini dile getiren Hayaşi Yoşimasa, ham petrol ithalatının yüzde 30’luk kısmının BAE’den yapıldığını ifade ederek petrol tedarikinin artırılması ve üretim kapasitesinin güvence altına alınması konusunda talepte bulundu. 



Mevkidaşı ile savaşı konuştu

BAE’li mevkidaşı Abdullah bin Zayid Al Nahyan ile yüz yüze görüşme gerçekleştiren Hayaşi Yoşimasa, Rusya ve Ukrayna arasında patlak veren savaşı görüştü. Nükleer silah kullanılmaması konusunda iki ülkenin de hemfikir olduğu belirtildi. 

Yoşimasa, BAE’den önce Türkiye’deydi

Hayaşi Yoşimasa, BAE ziyaretinden önce Türkiye’deydi. Antalya’da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştü. Görüşmede ikili ilişkilerle birlikte bölgesel gelişmeler de ele alındı. BAE’de kısa bir basın açıklamasında bulunan Yoşimasa, her iki ülkeye yaptığı ziyaretin “Ukrayna’daki krizin çözümü” konusunda ülkesine olumlu katkı sunduğunu dile getirdi.

Yorumlar (0)