Japonya’daki tren saldırganından şaşırtan ifade 

Japonya’daki bir trende 17 kişiyi bıçaklayan ve vagonu ateşe veren saldırgan, Joker hayranı olduğunu ve ölüm cezası almak için insanları öldürmek istediğini belirtti. 

DÜNYA 01.11.2021, 11:47
Japonya’daki tren saldırganından şaşırtan ifade 

Dün gece saatlerinde Japonya’nın başkenti Tokyo’da meydana gelen olayda bir trende yolculuk yapan şahıs, vagondaki 17 kişiyi bıçaklamış ve vagonu da ateşe vermişti. 1’i ağır olmak üzere 17 kişinin yaralandığı olayın hemen ardından saldırganın sakince koltukta oturması dikkat çekmişti. 



Ölüm cezası almak amacıyla yapmış 

Çakmak gazı ile vagonu ateşe veren saldırganın 24 yaşındaki Kyota Hattori olduğu açıklandı. Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde mor takım elbise ve yeşil gömlek giyen Hattori, Batman film serisindeki kötü adamı canlandıran Joker’e hayran olduğunu ve onun hareketlerinden etkilendiğini dile getirdi. Ayrıca ifadesinde, ölüm cezası almak amacıyla insanları öldürmek istediği ve ağustos ayında bir trende yaşanan bıçaklı saldırıdan da etkilendiğini aktardı.  



Saldırı, milletvekilleri seçim gününde yapıldı 

Hattori her ne kadar Joker’den etkilendiğini ve ceza almak için insanları öldürmek istediğini söylese de bu saldırının milletvekili seçimi gününde yapılması akıllarda pek çok soru işareti bıraktı. Güvenlik güçleri, bunun bir tür terör şüphesi barındırdığını ifade etti. 

Yorumlar (0)