Japonya’da Şinzo Abe’nin cenaze törenini protesto eden yaşlı adam, kendini ateşe verdi

Japonya’da kısa süre önce suikasta kurban giden eski başbakan Şinzo Abe için devlet cenazesi düzenlenmesini protesto eden yaşlı bir adam, kendini ateşe verdi. 

DÜNYA 21.09.2022, 11:25 21.09.2022, 17:14
Japonya’da Şinzo Abe’nin cenaze törenini protesto eden yaşlı adam, kendini ateşe verdi

Tokyo’da bulunan Başbakanlık Konutu yakınlarında bu sabah hareketli dakikalar yaşandı. Edinilen bilgilere göre, 70’li yaşlarda olduğu tahmin edilen bir adam, sabah 06.50 sıralarında bölgeye gelerek intihar girişiminde bulundu. Kısa süre önce gerçekleştirilen suikast sonucu hayatını kaybeden eski başbakan Şinzo Abe için devlet cenazesi düzenlenmesini protesto eden yaşlı adam, bir anda kendini ateşe verdi. 

Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı

İhbar üzerine bölgeye gelen ekipler, hızlı bir şekilde yaşlı adama müdahale ederek alevleri söndürdü. Şahsın ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı bildirildi. Konuya ilişkin son bilgileri paylaşan emniyet yetkilileri, yaşlı adamın üzerine benzin döktüğünü ve ardından da kendini ateşe verdiğini belirttiler. Olay yerinde yapılan incelemelerde, üzerinde “Kişisel olarak devlet cenazesi düzenlemesine şiddetle karşıyım” yazılı bir not bulundu. 

Japon halkının yüzde 56’sı olumlu bakmıyor

Öte yandan Şinzo Abe için planlanan devlet cenazesi, Yoşida Şigeru’dan bu yana ülkede devlet nezdinde gerçekleştirilecek ikinci cenaze töreni olacak. Japon medyası tarafından yapılan son anketlere göre, halkın yüzde 56’sı bu cenaze merasiminin düzenlenmesine olumlu bakmıyor. Eski başbakan Abe için planlanan devlet cenazesi töreni, 27 Eylül 2022 tarihinde gerçekleştirilecek. 

Yorumlar (0)