Japonya’da şiddetli yağış sebebiyle 1,42 milyon hane tahliye edilecek 

Japonya’nın güney ve batı bölgelerini etkisi altına alan şiddetli yağış sebebiyle Meteoroloji Ajansı, 1,42 milyon haneye tahliye çağrısında bulundu. Ülkedeki 14 nehir taştı, ulaşım sınırlandı. 

DÜNYA 15.08.2021, 09:31 16.08.2021, 09:17
Japonya’da şiddetli yağış sebebiyle 1,42 milyon hane tahliye edilecek 

Japonya’da mevsimsel tayfunlar sonrasında oluşan sağanak yağış, ülkedeki yaşamı felce uğratmış durumda. Japonya Meteoroloji Ajansı tarafından aktarılan bilgiye göre Nagazaki, Hiroşima, Saga ve Fukuoka eyaletlerinde toplam 1,42 milyon haneye tahliye çağrısı yapıldı. 

Arazi, Altyapı, Ulaştırma ve Turizm Bakanlığı, bölgedeki 14 nehrin taştığını ve başta yerel turistler olmak üzere pek milyonlarca kişinin bundan olumsuz etkilendiğini bildirdi.  



Hastanenin zemin katını sel bastı 

Saga eyaletinde şiddetli yağış sonrası Rokkaku Nehri taştı. Sel, Juntendo Hastanesi’nin zemin katını bastı. Hastalar, sel dolayısıyla farklı hastaneye nakledilemedikleri için hastanenin üst katlarına taşındı. 

Afet İdaresi ve Okyanus Politikalarından Sorumlu Devlet Bakanı ise bölge halkına çağrıda bulunarak kendi önlemlerini almaları gerektiğini belirtti.  



“Eşi görülmemiş” yağışlar yaşanıyor 

Japonya Meteoroloji Ajansı yetkililerinden Yuşi Adaçi, etkili olan yağışları “daha önce eşi görülmemiş” olarak belirtti. Ancak acil durum ilan edilmeyeceğini, bölge yetkililerin açıklamalarına uyarak herkesin tahliye edileceğini açıkladı.  

Yorumlar (0)