Japonya’da sağlık sistemi çöktü! Hastalar evlerinde ölüyor!

Koronavirüs salgınından dolayı sağlık sisteminde yaşanan tıkanmaya değinen Japonya Başbakanı Yoshihide Suga, “Ülkenin lideri olarak çok üzgünüm.” şeklinde konuştu.

DÜNYA 26.01.2021, 14:50 27.01.2021, 09:27
Japonya’da sağlık sistemi çöktü! Hastalar evlerinde ölüyor!

Koronavirüs pandemisinden dolayı 11 eyalette OHAL uygulayan Japonya’da Başbakan Suga, salgın dönemini yönetme hususunda muhalefet partilerinden ciddi derecede eleştiri aldı. Bugün düzenlenmiş olan meclis komite toplantısında konuşma yapan Japonya Anayasal Demokrat Partisi Meclis Üyesi Kiyomi Tsujimoto, ülkenin sağlık sisteminde meydana gelen yoğunluktan dolayı kimi koronavirüs hastalarının hastaneye yatırılamadığını ifade etti.

Başbakan Suga: Ülkenin lideri olarak çok üzgünüm

Evde yaşamını kaybeden hastalar olduğunu söyleyen Tsujimoto Başbakan Suga’ya, “Durumdan ötürü sorumluluk hissediyor musunuz?” sorusunu yöneltti.

Suga ülkede vatandaşların sağlık hizmeti almaya ilişkin endişeleri olduğunu söyleyerek, “Ülkenin lideri olarak çok büyük bir üzüntü duyuyorum.” dedi. Sağlık sistemini güçlendirmenin hükümetin görevi olduğunu da Suga sözlerine ekledi.

Japonya’da endişe veren tablo

Japonya’da polis teşkilatı tarafından açıklanan verilerde, geçtiğimiz Mart ayından bu zamana dek 200 koronavirüs hastasının sağlık merkezi dışında yaşamını kaybettiği tespit edilmiş ve 35 bine yakın korona hastasının ise evde kendisini izole ettiği bilgisi paylaşılmıştı. Kapasite yetersizliğinden dolayı koronavirüs hastalarının hastanelere kabul edilmediği kamuoyuna yansımıştı.

Japonya’da bugün itibarıyla yeni 3 bin 305 vakayla toplamda vaka sayısı 372 bin 501 oldu. Son 1 günde 74 kişi daha yaşamını yitirdi. Toplamda can kaybı ise 5 bin 281 oldu.

Yorumlar (0)