Japonya’da nüfusun yarısı çift doz koronavirüs aşısı oldu 

Japonya Kovid-19 Tedbirlerinden Sorumlu Kabine Üyesi, vatandaşların yarısının yeni tip Kovid-19 salgınına karşı çift doz aşılandığını bildirdi. 

DÜNYA 13.09.2021, 07:45 13.09.2021, 15:55
Japonya’da nüfusun yarısı çift doz koronavirüs aşısı oldu 

Japonya’da Kovid-19 Tedbirlerinden Sorumlu Kabine Üyesi Nişimura Yasutoşi, bir televizyon programına konuk oldu. Canlı yayında soruları yanıtlayan ve Tokyo Olimpiyat Oyunları’nın ardından alınan salgın tedbirleri hakkında açıklamalarda bulunan Yasutoşi, Avrupa ülkelerindeki aşılama oranını yakalamak istediklerini ve bunun için de hızlı şekilde aşılama yaptıklarını kaydetti. 



Nüfusun yarısı aşılandı 

126 milyon nüfusu bulunan Japonya’da aşı kampanyası Şubat 2021’de başlatılmıştı. O dönemden bugüne kadar hızlı şekilde uygulanmaya çalışılan aşı programı kapsamında 12 Ağustos 2021 itibarıyla nüfusun yarısının çift doz aşılandığı belirtildi. Nişimura, aşılama hızının bu şekilde devam etmesi halinde Eylül 2021 sonuna kadar ülkenin yüzde 60’ının çift doz aşılanmış olacağını bildirdi. 

Yasutoşi, aşılama oranında yüzde 80’in yakalanması ile birlikte ülkede uzun zamandır artış gösteren vaka ve mutasyon sayısının da düşüş yaşayacağını ifade etti. Ayrıca Japonya hükümetinin, isteyen herkesi kasım ayı sonuna kadar çift doz olacak şekilde aşılayacakları da aktarıldı. 

Yorumlar (0)