Japonya’da Müslümanlar camiye akın etti: Namaz 2 kez kılındı

Japonya’nın başkenti Tokyo’da bulunan Tokyo Camii, bayram namazı sebebiyle ülkedeki Müslüman toplumunun akınına uğradı. Oluşan yoğunluktan dolayı dışarıdan kalanlar için bayram namazı 2. kez kılındı.

DÜNYA 09.07.2022, 13:24 12.07.2022, 09:01
Japonya’da Müslümanlar camiye akın etti: Namaz 2 kez kılındı

Kurban Bayramı’nın ilk saatlerinde bayram namazını eda edebilmek için Tokyo Camii’ne giden binlerce Müslüman, namaz kılabilmek için sıraya girdi. Yoğunluk sebebiyle iki kez peş peşe kılınan namazda hutbeler de 4 farklı dilde okundu. Okunan hutbelerde Japoncanın yanı sıra Türkçe, İngilizce ve Arapça da kullanıldı. 

Yoğunluk sebebiyle 2 kez bayram namazı kılındı

Tokyo’nun yanı sıra diğer kentlerde yaşayan Müslümanların da akın ettiği Tokyo Camii’nde günün ilk ışıklarından itibaren yoğunluk yaşanmaya başladı. Farklı milletlere mensup binlerce Müslüman, bayram namazını kılabilmek için sıraya girdi. Çoğu kişinin dışarda kalması sebebiyle bayram namazı onlara özel olarak ikinci kez kılındı. Namazın ardından, açılan stantlarda cemaate çeşitli ikramlarda bulunuldu. 

“Bugün gerçekten çok kalabalıktı”

Bayram namazını eda ettikten sonra açıklamalarda bulunan Ürdünlü Ahmed Cedid, “Bayram namazını kılmak için Tokyo Camii’ne geldik. Bugün gerçekten çok kalabalıktı. Çok şükür namazımızı kıldık. Allah, herkesin namazını kabul etsin. Kurban Bayramı’nın tüm İslam âlemine huzur, refah ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı. 

“Burada da dini görevlerimizi yerine getirebiliyoruz”

Kısa süre önce Japonya’ya taşındığını ve bayram namazı için Tokyo Camii’ne geldiğini dile getiren Gazi Gürler ise, “Kurban Bayramı’nda ne yazık ki vatanımızdan uzak kaldık. Bayram namazını kılmak için bugün Tokyo Camii’ne geldim. Çok şükür, burada da dini görevlerimizi yerine getirebiliyoruz. Herhangi bir eksik yok. Tüm İslam âleminin ve milletimizin Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. Bu bayramda mutluluk ve barış diliyorum” şeklinde konuştu. 

“Farklı milletlere mensup binlerce kişiyi camimizde ağırladık”

Bayram namazında yaşanan yoğunluk ile ilgili konuşan Tokyo Camii İmamı Muhammet Rıfat Çınar, “Farklı milletlere mensup binlerce kişiyi bugün camimizde ağırladık. Bizim için bu kadar farklı bir insanı aynı çatı altında görmek çok büyük bir mutluluktu. Biz çok uluslu bir cemaate sahip olduğumuz için 4 farklı dilde hutbe okuyoruz. Japoncanın yanı sıra Arapça, Türkçe ve İngilizce hutbeler de okunuyor. Bu özelliğimiz sayesinde de buraya ilgi daha da artıyor. Bu bayram namazımızda kısa süre önce hayatını kaybeden eski Japonya Başbakanı Shinzo Abe’yi andık. Onu da unutmadık. Bir kez daha ailesine başsağlığı dileklerimi iletiyorum” dedi. 

“Cami önünde bir yardım organizasyonu düzenlendi”

Tokyo Büyükelçisi Korkut Gürgen de yaptığı açıklamada tüm İslam âlemi ve Türk milletinin Kurban Bayramı’nı kutlayarak, “Tokyo’da bulunan camimiz hem Japonya’daki Müslümanlar hem de Türk vatandaşlarının bir araya geldiği eşsiz bir mekân. Bayram namazının ardından cami önünde bir yardım organizasyonu düzenlendi. Burada yetim çocuklar için yardım toplandı. Tokyo Camii’miz bu tür etkinlikleri senede 2 kez gerçekleştiriyor. Bu konuda emek harcayan tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Tüm İslam âlemi ve milletimizin Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)