Japonya’da kar yağışı 525 kişiyi hastanelik etti

Japonya’nın başkenti Tokyo’da etkisini gösteren şiddetli kar yağışı ve buzlanmadan dolayı 525 kişi kayıp düşerek hastanelik oldu.

DÜNYA 08.01.2022, 14:25 09.01.2022, 09:28
Japonya’da kar yağışı 525 kişiyi hastanelik etti

Geçtiğimiz Perşembe günü Japonya Tokyo başta olmak üzere Kanto bölgesinin geniş kesimlerinde etkisini gösteren şiddetli kar yağışının bilançosu gitgide ağırlaşıyor.

Tokyo İtfaiye Departmanı tarafından yapılmış olan açıklamada, buzlanma ve kardan dolayı düşüp hastanelik olan kişi sayısının 525’e çıktığı kaydedildi. Perşembe akşam saatlerinden itibaren 10 santimetreyi geçen kardan dolayı içlerinde yaralananların yaşlarının 1-100 arasında değiştiği ifade edildi. Cuma günü sabahına kadar olan süre zarfında ise 77 trafik kazası gerçekleşti. Ülkede Tokyo’da bir köprüde yaklaşık olarak 100 aracın geçici süre ile mahsur kaldığı bilgisini paylaşan yetkililer, başkent genelindeki 14 güzergahta kar sebebiyle ulaşımın geçici olarak aksadığını söyledi.

Bilanço gitgide ağırlaşıyor

Japonya Meteoroloji Ajansı’nca geçtiğimiz Perşembe gününde 4 senelik ara sonrasında ilk defa başkent Tokyo için yoğun kar yağışı uyarısı gerçekleştirilmiş, bununla birlikte ülkenin farklı kesimlerinde yapılacak olan 99 uçuş da hava koşullarından dolayı iptal edilmişti. Uzmanlar buzlanma riskine dikkat çekerek kara ulaşımında yaşanabilecek olan aksamalara ilişkin uyarılar yapmıştı. Dün Tokyo İtfaiye Departmanı’ndan yapılmış olan açıklamada ilk tespitlere göre buzlanma ve kardan dolayı 215 kişinin hastanelik olduğu belirtilmişti.

Yorumlar (0)