Japonya’da Covid-19 varyantına karşı 3’üncü doz aşılamaları başladı 

Aşı üreticisi firmaların 3’üncü dozun gerekliliği yönünde çağrıda bulunmasının ardından Japonya, çok yakın bir zamanda 3’üncü doz uygulamalarının başlayacağını açıkladı. 

DÜNYA 20.09.2021, 09:48 20.09.2021, 14:39
Japonya’da Covid-19 varyantına karşı 3’üncü doz aşılamaları başladı 

Japonya Koronavirüs Danışma Heyeti, salgının varyantları ile mücadelede 3’üncü doz aşının öneminin duyurulmasının ardından harekete geçti. Yani bir doz aşının önümüzdeki günlerde kullanıma açılacağını duyuran Heyet, başta delta varyantı olmak üzere pek çok varyantı bu şekilde sona erdirmeyi planlıyor. 



3’üncü doz aşı önerisi, aşı üreticilerinden geldi 

Aşı üreticisi firmaların geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile pek çok ülke, 3’üncü doz aşı konusunu gündeme getirdi. İkinci doz aşıdan 6 ay kadar sonra vücuttaki antikor oranının düştüğünü ve bu sebeple 3’üncü doz aşı olmanın gerekliliğini ifade eden üretici firmalar, Japonya’ya somut adım attırdı. 

Öncelik, istekli kişilerde olmakla birlikte ülkede 2’nci dozunu yaptıran herkesin 3’üncü doz aşısını da olabileceğini kaydeden Japonya Koronavirüs Danışma Heyeti, ülkede vurulan AstraZeneca, Moderna ve Pfizer aşılarından herhangi birinin kullanılabileceğini bildirdi. 



Başlangıç tarihi yakın 

3’üncü doz aşının vurulmaya başlayacağı tarih, ilerleyen günlerde Heyet tarafından duyurulacak. 126 milyon nüfusu bulunan ülkede aşılama kampanyası Şubat 2021’de başlamıştı. 

Yorumlar (0)